INFORÁDIÓ 
2020. február 23. vasárnap
Alfréd

mozi

film

bemutató

John Wick utolsó bevetésétől a szerethetően selejtes játékokig - moziajánló

John Wick utolsó bevetésétől a szerethetően selejtes játékokig - moziajánló

Infostart / InfoRádió - Fehér Anna

A John Wick harmadik része, László Zsolt szereplésével egy lengyel film és több kamaszoknak, kisgyerekeknek szóló alkotás is kerül a héten a magyar mozikba.

Keanu Reeves főszereplésével a héten érkezik a mozikba a John Wick: 3. felvonás – Parabellum című film. John Wick azzal húzta ki a gyufát a befolyásos nemzetközi bérgyilkos szervezetnél, a Felső Körnél, hogy megszegte a legfőbb szabályt: a bűnözőknek menedéket nyújtó Continentál szálloda területén gyilkolt. Mindenki rá vadászik, de Wick békét akar. Utolsó esélye egykori bajtársa, a dögös bérgyilkos, a Halle Berry alakította, Sofia. De végül - a műfaj szabályai szerint - mégsem békés eszközökkel tisztázzák a konfliktust, hanem Wick és üldözői válogatott módszerekkel gyilkolják egymást.

Az ünnepelt lengyel rendező, Krzysztof Zanussi új filmje az Éter is a héten érkezik a magyar mozikba. A Magyar Nemzeti Filmalap 58,5 millió forinttal támogatta a nemzetközi kooprodukcióban készült alkotást, és a film egyik főszerepét László Zsolt alakítja.

Zanussi új filmje egy Faust-parafrázis, főhőse egy lengyel orvos mániákusan kísérletezik az éterrel, ami megfosztja pácienseit szabad akaratuktól, de teljesen megszünteti fájdalomérzetüket. A Monarchia hadseregébe kerülve a sebesültekkel istenként játszik, woyzecki groteszk kísérleteket folytat a katonákkal.

Szintén 18-as karikás, bizar és zavarba ejtő a Szívek királynője című dán-svéd dráma. A főhős egy középkorú sikeres ügyvéd, aki gyermekeket és fiatal felnőtteket véd, miközben boldognak tűnő házasságban él orvos férjével, van két kamasz ikerlányuk. Egy napon azonban hozzájuk költözik Gustav, a férj előző házasságából született 17 éves fia.

Az asszony elcsábítja mostohafiát és nemcsak egyszeri eltévelyedésről, hanem egy örvényszerű, egyre elharapódzóbb viszonyról van szó.

Egy ifjúsági film is kerül a héten a mozikba, az év legjobb dán fantasyjének megválasztott könyv alapján készült Erdei boszorkány – Tűzpróba című film.

A 12 éves Clara egyik napról a másikra ráeszmél, hogy egy vadboszorkány család sarja, felmenői feladata a vadvilág védelme. A látványos, sok természeti képet is felvonultató mozi egy összecsapás története, ugyanis a vadvilág elpusztításán mesterkedő két ördögi boszorkányt csak Clara győzheti le.

De a legkisebbeket is megszólítja a héten egy zenés animációs fim, az Undipofik című alkotás. Az érzékenyítő mese főhősei selejtes játékok, akik a futószalagról lehajítva egy csodás, szivárványos, tengerparti városkába kerülnek, boldogan élik életük, de egy baljós napon egyikőjük elhatározza, ő pedig visszatér a világba, hogy egy kisgyerek szeretett játéka lehessen.

A sok dallal előadott kalandban a selejtes játékok többek között Vágó Bernadett,Kálloy Molnár Péter, Posta Victor, Miller Zoltán és Ganxsta Zolee hangján szólalnak meg.

Nyitókép: Pxhere
A címlapról ajánljuk

1200 életrajz nyilvános

Az áldozatok emléknapjához közeledve a Nemzeti Örökség Intézete (Nöri) szinte teljessé tette...
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018