eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: Pxhere

John Wick utolsó bevetésétől a szerethetően selejtes játékokig - moziajánló

A John Wick harmadik része, László Zsolt szereplésével egy lengyel film és több kamaszoknak, kisgyerekeknek szóló alkotás is kerül a héten a magyar mozikba.

Keanu Reeves főszereplésével a héten érkezik a mozikba a John Wick: 3. felvonás – Parabellum című film. John Wick azzal húzta ki a gyufát a befolyásos nemzetközi bérgyilkos szervezetnél, a Felső Körnél, hogy megszegte a legfőbb szabályt: a bűnözőknek menedéket nyújtó Continentál szálloda területén gyilkolt. Mindenki rá vadászik, de Wick békét akar. Utolsó esélye egykori bajtársa, a dögös bérgyilkos, a Halle Berry alakította, Sofia. De végül - a műfaj szabályai szerint - mégsem békés eszközökkel tisztázzák a konfliktust, hanem Wick és üldözői válogatott módszerekkel gyilkolják egymást.

Az ünnepelt lengyel rendező, Krzysztof Zanussi új filmje az Éter is a héten érkezik a magyar mozikba. A Magyar Nemzeti Filmalap 58,5 millió forinttal támogatta a nemzetközi kooprodukcióban készült alkotást, és a film egyik főszerepét László Zsolt alakítja.

Zanussi új filmje egy Faust-parafrázis, főhőse egy lengyel orvos mániákusan kísérletezik az éterrel, ami megfosztja pácienseit szabad akaratuktól, de teljesen megszünteti fájdalomérzetüket. A Monarchia hadseregébe kerülve a sebesültekkel istenként játszik, woyzecki groteszk kísérleteket folytat a katonákkal.

Szintén 18-as karikás, bizar és zavarba ejtő a Szívek királynője című dán-svéd dráma. A főhős egy középkorú sikeres ügyvéd, aki gyermekeket és fiatal felnőtteket véd, miközben boldognak tűnő házasságban él orvos férjével, van két kamasz ikerlányuk. Egy napon azonban hozzájuk költözik Gustav, a férj előző házasságából született 17 éves fia.

Az asszony elcsábítja mostohafiát és nemcsak egyszeri eltévelyedésről, hanem egy örvényszerű, egyre elharapódzóbb viszonyról van szó.

Egy ifjúsági film is kerül a héten a mozikba, az év legjobb dán fantasyjének megválasztott könyv alapján készült Erdei boszorkány – Tűzpróba című film.

A 12 éves Clara egyik napról a másikra ráeszmél, hogy egy vadboszorkány család sarja, felmenői feladata a vadvilág védelme. A látványos, sok természeti képet is felvonultató mozi egy összecsapás története, ugyanis a vadvilág elpusztításán mesterkedő két ördögi boszorkányt csak Clara győzheti le.

De a legkisebbeket is megszólítja a héten egy zenés animációs fim, az Undipofik című alkotás. Az érzékenyítő mese főhősei selejtes játékok, akik a futószalagról lehajítva egy csodás, szivárványos, tengerparti városkába kerülnek, boldogan élik életük, de egy baljós napon egyikőjük elhatározza, ő pedig visszatér a világba, hogy egy kisgyerek szeretett játéka lehessen.

A sok dallal előadott kalandban a selejtes játékok többek között Vágó Bernadett,Kálloy Molnár Péter, Posta Victor, Miller Zoltán és Ganxsta Zolee hangján szólalnak meg.

Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Megoldódott Kijev legnagyobb problémája: mehet Ukrajnának a támogatás - Háborús híreink szombaton

Megoldódott Kijev legnagyobb problémája: mehet Ukrajnának a támogatás - Háborús híreink szombaton

Sikerült átpréselni az amerikai képviselőházon azt a törvényjavaslatot, mely összesen 95 milliárd dollárnyi támogatás szétosztását teszi lehetővé Ukrajna, Izrael és a csendes-óceáni térség államai között. A G7 szintén új támogatásról egyezett meg, a NATO pedig hosszas unszolás után eldöntötte: küldenek még légvédelmi eszközöket Kijevnek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×