eur:
392.36
usd:
366.07
bux:
66785.92
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Pixabay

Éjszaka a könyvesboltban

Könyvbemutatókkal, beszélgetésekkel és koncertekkel várják az érdeklődőket szombaton, az Olvasás Éjszakáján.

Hatodik alkalommal rendezi meg a Supka Géza Alapítvány az Olvasás Éjszakáját, országosan 11 helyszínen, fővárosban pedig hat könyvesboltban várják az érdeklődőket. A Rákóczi úton a Libri Könyvpalotában este 10 órakor kezdődik az utolsó program, Beck Zoltán és Háy János közös koncertje. Sándor Gabriella a Libri-Bookline kommunikációs és marketing igazgatója elmondta,hogy az érdeklődők előtte

találkozhatnak Tompa Andreával, a 2018-as Libri irodalmi díj nyertesével, de hallhatnak beszélgetést Cserna-Szabó Andrással, Ungváry Krisztiánnal és Závada Péterrel is.

Sándor Gabriella hozzátette, hogy idén először a Bookline is csatlakozik az Olvasás Éjszakájához. A Bookline Móriczon a már megszokott kávék és finomságok mellett 17.00-tól beszélgetésekkel,
izgalmas témákkal és nem utolsósorban könyvújdonságokkal várják a vendégeket. Hallhatnak például beszélgetést Margaret Atwood bestselleréről, A szolgálólány meséje című könyvről, de ott lesz Al Ghaoui Hesna haditudósító is, aki immár kétgyermekes anyaként frissen megjelent gyermekkönyvéről beszél.

Az Alexandra Pódiumon a Nyugati téren mások mellett az irodalommal foglalkozó blogerek találkozóját szervezi meg délután 4 órától, este pedig felolvasást tartanak a Kalligram Kiadó őszi könyveiből Bódi Péter, Gerőcs Péter, Mesterházy Balázs és Szendi Nóra részvételével.

Az Örkény István Könyvesboltban több könyvbemutatóval várják az érdeklődőket többek között Tóth Krisztina Reptéri Nyúl című könyvéről, valamint Steven Levitsky és Daniel Ziblat a Demokrácia halála című könyvéről is lesz beszélgetés. Délután 4 órától Tarján Tamás irodalomtörténészre, színikritikusra emlékeznek, 8 órától Titkok kapuja címmel Galkó Balázs Juhász Ferenc estjét hallgathatják meg, az eseménysorozatot blueskoncert zárja az Örkény István könyvesboltban.

A Líra Magvető Caféban, a Dohány utcában többek között Vámos Miklós és Koncz Zsuzsa is vendég lesz az Olvasás Éjszakáján - mondta Csapody Kinga író, az est háziasszonya, hozzátette a szomszédos Líra Fókusz Könyvesboltban szintén programokat rendeznek.

A szombati Olvasás Éjszakáján az ország könyvesboltjainak egy része meghosszabbított nyitva tartással várja a vásárlókat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Titokzatos nagy vásárlás előtt az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×