INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

Meryl Streep a fehér férfi stúdiófőnököket okolja

InfoRádió / MTI
Meryl Streep szerint mindaddig nem kerül pont a fekete bőrű és a női alkotók szerepe körüli vitára a filmiparban, míg a stúdiók vezetői székében többségében fehér férfiak ülnek.

A Berlini Nemzetközi Filmfesztivál, a Berlinale nemzetközi zsűrijének idei elnöke a német fővárosban beszélt az Oscar-jelölésekkel kapcsolatban kialakult vitáról, amelyet az váltott ki, hogy a színészi kategóriákban sorozatban második éve csak fehér bőrű jelöltek szerepelnek.

Meryl Streep vasárnap mesterkurzust tartott 300 fiatal színésznek a világ minden tájáról a Berlinalén, és arra a kérdésre, hogy szerinte csökkent-e a szexizmus és a rasszizmus, amióta ő negyven éve a pályán van, az amerikai színésznő azt mondta: "azt hiszem, nagyon jó irányú fejlődés tapasztalható". Hozzáfűzte, hogy "néha muszáj nagy lármát csapni ahhoz, hogy helyet kapjunk az asztalnál". Szerinte végső soron az lenne a legfontosabb, hogy a döntéshozók között sokszínűség uralkodjon.

A háromszoros Oscar-díjas filmcsillag azt monda, fiatalon úgy vélte, karrierje negyvenéves kora előtt véget fog érni, mert az annál idősebb nőkre csak boszorkányszerepek vártak. A fiataloknak azt tanácsolta, ne hagyatkozzanak túl nagy mértékben szexepiljükre, mert egy hosszú pályafutás során többféle korú karaktert kell eljátszani.

A címlapról ajánljuk