eur:
393.31
usd:
367.39
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla

Meryl Streep a fehér férfi stúdiófőnököket okolja

Meryl Streep szerint mindaddig nem kerül pont a fekete bőrű és a női alkotók szerepe körüli vitára a filmiparban, míg a stúdiók vezetői székében többségében fehér férfiak ülnek.

A Berlini Nemzetközi Filmfesztivál, a Berlinale nemzetközi zsűrijének idei elnöke a német fővárosban beszélt az Oscar-jelölésekkel kapcsolatban kialakult vitáról, amelyet az váltott ki, hogy a színészi kategóriákban sorozatban második éve csak fehér bőrű jelöltek szerepelnek.

Meryl Streep vasárnap mesterkurzust tartott 300 fiatal színésznek a világ minden tájáról a Berlinalén, és arra a kérdésre, hogy szerinte csökkent-e a szexizmus és a rasszizmus, amióta ő negyven éve a pályán van, az amerikai színésznő azt mondta: "azt hiszem, nagyon jó irányú fejlődés tapasztalható". Hozzáfűzte, hogy "néha muszáj nagy lármát csapni ahhoz, hogy helyet kapjunk az asztalnál". Szerinte végső soron az lenne a legfontosabb, hogy a döntéshozók között sokszínűség uralkodjon.

A háromszoros Oscar-díjas filmcsillag azt monda, fiatalon úgy vélte, karrierje negyvenéves kora előtt véget fog érni, mert az annál idősebb nőkre csak boszorkányszerepek vártak. A fiataloknak azt tanácsolta, ne hagyatkozzanak túl nagy mértékben szexepiljükre, mert egy hosszú pályafutás során többféle korú karaktert kell eljátszani.

Címlapról ajánljuk
A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában

szakértők az Arénában
A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×