INFORÁDIÓ 

2018. március 20. kedd
Klaudia

Péntek 13: Fekete Péter

Infostart / InfoRádió
Péntek 13-én mutatja be a Madách Színház a Fekete Péter című kis-operettet. Puskás Tamás rendező 15 évvel ezelőtt állította színpadra először a darabot, azóta öt szereposztásban, öt színházban vitte színre a népszerű operettet, de mindannyiszor Magyar Attila alakította a címszerepet.

"Az életben vannak nagy találkozások, ilyen sorsdöntő pillanat volt, amikor Faterrel, ahogy barátai, kollégái nevezik Magyar Attilát, először együtt dolgoztam. Élete egyik legremekebb alakítását nyújtja Fekete Péter szerepben. Azért is futok neki sokadjára ennek a rendezésnek, mert nagyon megragadott és mai napig inspirál, ez a tökéletesen eltalált szerepformálás" - mondta az InfoRádiónak Puskás Tamás rendező.

Eisemann Mihály zenéjére Somogyi Gyula és Zágon István írta a történetét az operettnek, amelyet 1943 nyarán mutatott be először a Vígszínház. Az előadás dalbetétei a háborús időkben is azonnal slágerré váltak, mint a Fekete Péter öcsém, a Lesz maga juszt is az enyém, a Szerelemhez nem kell szépség vagy a Holdvilágos éjszakán.

A történet a boldog békeidőkben és egyben a gazdasági világválság időszakában játszódik, adott egy sármos tőzsdecápa, Hajnal Lucien és adott a világ egyik legnagyobb balekja, Pierre avagy Fekete Péter. A címszereplő minden mozdulatát, sőt gondolatát általános katasztrófa követi, amelyet látva Hajnal Lucien fejében megfogalmazódik a zseniálisnak tűnő ötlet: részvénytársaságot kell alapítani Pierre általános pechsorozatát kihasználva. Az üzlet remekül indul, ám közbeszól és mindent felülír a szerelem, a főhősök látszólag egyre távolabb kerülnek a boldog végkifejlettől.

Három különös pár kapcsolata bonyolítja a történetet. A Madách Színházban Hajnal Lucient Nagy Sándor alakítja, a belé bolonduló szürke kis egérnek tűnő titkárnője Klein Klára, akit kettős szereposztásban Kovács Patrícia és Mahó Andrea játszik. A pechfógel Fekete Péter rajongója a gazdag úrilány, akit Hajnal Nikolett és Simon Boglárka alakításában láthatnak az érdeklődők. A korosabb komikus párost pedig Malek Andrea és Székhelyi József játsszák majd a pénteki bemutatón. 

Hanganyag: Fehér Anna Magda


A címlapról ajánljuk