eur:
389.33
usd:
362.68
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Ezt olvassák nyáron az olaszok

A krimik a legnépszerűbbek az olaszok körében a nyári vakáció idején, a júliusi eladási adatok szerint a legnépszerűbb öt kötet közül három is bűnügyi műfajú volt.

A téma mellett fontos, hogy a szabadság idejére választott könyv súlyra könnyű legyen, táskában és bőröndben kevés helyet foglaljon el - derült ki a kiadók vizsgálataiból, amelyeket a vakáció idején olvasott könyvekről készíttetnek abban a reményben, hogy az olaszok olvasási kedve nyáron erősödik.

Az itáliai kiadók honlapjai folyamatosan közlik a vakációban olvasott könyvek naprakész toplistáit, de a kedvenc szerzők és címek felsorolása mellett az internetes oldalakon arra is választ keresnek, hogy az olaszok mi alapján választják ki, mit visznek magukkal a tengerparti napernyők alá vagy külföldi útitársnak.

A válaszokból az derült ki, hogy az olaszok a szabadság napjaiban olvasott könyvtől mindenekelőtt kikapcsolódást várnak és nemcsak a tartalom számít, hanem a könyv mérete és súlya is. Az eladási toplisták azt mutatják, hogy az idén júliusban legtöbb példányban elkelt első öt könyv közül három krimi volt.

Nem véletlen, hogy a legnagyobb olasz napilap, a Corriere della Sera az olvasóinak hetente kínált könyvsorozat köteteit Agatha Christie detektívregényeiből állította össze, ezt pedig a Jules Verne és Robert L. Stevenson műveivel kezdett augusztusi kalandsorozattal folytatta.

A tavalyi torinói könyvfesztiválon közölt adatok szerint havonta egy könyvet az olaszoknak csak tizenöt százaléka olvas és minden ötödik olvasó hatvanöt éven felüli. A statisztikák egyébként azt mutatják, hogy az arányon a nyári pihenés időszaka sem tud jelentősen javítani.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×