eur:
389.75
usd:
361.92
bux:
68484.97
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Mire készülnek idén a BÕF szervezői?

Horváth Csaba rendező-koreográfus váltotta Kovalik Balázst a Budapesti Õszi Fesztivál művészeti vezetői posztján. A Forte társulatot is vezető színházi szakember tervei szerint a kortárs művészeti fesztiválon a magyar alkotók mellett a környező országok színház- és táncművészete, valamint a dzsesszprogramok kapnának az eddigieknél nagyobb szerepet.

Nagy kihívás minőségelvi alapon fesztivált rendezni - mondta az InfoRádiónak Horváth Csaba, a Budapesti Õszi Fesztivál új művészeti vezetője, akinek csupán néhány hónapja maradt, hogy összeállítsa a rendezvénysorozat programját.

A fesztiválon a kortárs színház, tánc, képzőművészet és irodalom mellett a zenének is fontos szerepet szán a táncművész, aki szeretne a korábbinál nagyobb teret adni a dzsessznek.

Jó esetben egy ilyen rendezvény leszervezésére egy évet szánnánk, a helyzet azonban nem reménytelen: már most olyan előadókkal, társulatokkal tárgyalnak, akik megkerülhetetlenek a kortárs művészetben - magyarázta Horváth Csaba.

Ilyen például Nagy József, magyar származású, Franciaországban élő koreográfus, akinek két előadását is szeretnék bemutatni a fesztiválon: a Megnevezhetetlent, amelynek Budapesten lenne az ősbemutatója, és a Cherry Brandyt. A Münchener Kammerspiele Jack London A vadon szava című regényének érdekes feldolgozásával érkezhet Budapestre.

A zenei események között szerepel Szabados György Babits Mihály verseire komponált szimfonikus kórusművének bemutatója, illetve három virtuóz cimbalmos - Balogh Kálmán, Lukács Miklós és Farkas Rózsa - közös koncertje.

Hanganyag: Oláh András

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×