eur:
389.57
usd:
363.23
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

A szerelem arcai és az ősz slágere a mozikban

Giuseppe Tornatore Baaria című filmjét, A karate kölyök remake-jét, valamint egy francia és egy amerikai romantikus drámát mutatnak be csütörtökön a magyar mozik. A filmekről Dudás Viktor, a VOX magazin kritikusának gondolatait olvashatják.

Baaria

rendező: Giuseppe Tornatore, szereplők: Gaetano Aronica, Francesco Scianna, Marco Iermano

A film nem váltja be a hozzá fűzött reményeket, túlságosan patetikus, vontatott, és néhol nagyon giccses, az ugyancsak Giuseppe Tornatore által jegyzett Malenához vagy a Cinema Paradisóhoz képest kiábrándító. A Baaria - a cím egyezik a rendező szülőfalujának nevével - három generáción keresztül követi egy család életét, így azt is lehetne mondani, hogy Szabó István Napfény íze című alkotásának parafrázisa. Szabó filmje azonban sokkal átgondoltabb, sokkal inkább szívbe markoló, és meghagyja a nézőnek a döntés jogát, míg Tornatore sokszor túlságosan didaktikus.


A karate kölyök

rendező: Harald Zwart, szereplők: Jaden Smith, Jackie Chan, Wenwen Han

A film sikerét jól mutatja, hogy összesen 40 millió dolláros költségvetésből készítették, és alig egy hónappal a bemutató után már 175 milliós bevételt hozott - ez szeptember elejének slágere. Jackie Chan végre belátta, hogy az instruktorszerepek jól állnak neki, Jaden Smith pedig meglepően jól hozza a figurát, nem lenne meglepő, ha édesapja, Will Smith útját követné.


Charlie St. Cloud halála és élete

rendező: Burr Steers, szereplők: Zac Efron, Amanda Crew, Charlie Tahan

A film elsősorban a Zac Efron rajongóknak szól, akik kedvence egy, a testvérét elveszítő, de annak halálos ágyán neki még fontosat ígérő fiút alakít.


Mese a szerelemről

rendező: Stéphane Brizé, szereplők: Vincent Lindon, Sandrine Kiberlain

Aki látta Stéphane Brizé korábbi filmjeit, például a Tétova tangót, az most is felkészülhet arra, hogy a francia rendező egy nagyon szép, elégikus szerelmi történetet mesél el a vásznon, ami egy iskolás kisfiú édesapja és az új tanítónéni között szövődik. Az alkotás a maga lírai módján mutatja meg a szerelem arcait.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×