INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

Az ötödik Reklámhét - Fun not gun!

Infostart / InfoRádió
Vannak, akik megalkudnak, vannak, akik megtáltosodnak a reklámszakma átalakulásától. A Reklámhét idén is megmutatja, milyen a valódi, tehetséges, izgalmas, jelentős, kreatívan humoros és művészien izgalmas "AHA média".

Ezen a nem szigorúan csak szakmai rendezvényen hat napon keresztül láthatunk bele a reklámgyár kulisszatitkaiba, eredményeibe. A szakma nagy nevei: kreatív igazgatók, kutatók, reklámpszichológusok mutatják be a legújabb trendeket, jelenségeket és igényeket. Ezen a fórumon találkoznak az ipar frontvonalában harcoló és a téma iránt rajongó emberek. A színvonalas előadások mellett esténként csocsóbajnokság, reklámvetítés, reklámügynökségi zenekarok koncertje adja meg a reklámszakma összefogásának valódi hangulatát. Az összefogást, hogy leszámoljunk a rossz reklámokkal.

Természetesen a válság a reklámok világára is kihatott, sőt az emberek többsége hajlamos kritika nélkül negatívan megítélni a kampányokat. Ezzel többek közt Havasi Raymond ügyvezető és kreatív igazgató, Torday Gábor kreatívigazgató, Pálóczi Tamás kelet-közép-európai régióvezető, Kraviánszky Júlia ügynökségvezető is foglalkozott előadásában. Elmondták, a szakembereknek számolniuk kell: a rövidre szabott reklámköltségvetésekkel, a reklámkerüléssel, ebből adódóan a célcsoportok nehezebb elérésével, a vadonatúj felületek kihasználásának igényével. Mára egyértelműen paradigmaváltásról beszélünk. Csak a három E betűvel maradhat ez a mesterség az igényesség és magas színvonal ösvényén ilyen viszonyok között: egyediség, eredetiség, emlékezetesség. Intelligens humorú, minőségi reklámokra van szükség a magyar piacon is; olyanokra, amelyek Arany Pengére vagy akár Arany Oroszlánra érdemesek! Egy igazán jó alkotás nem csupán a szemre hat, de akár a fülre, orra is és az érzékeny pontra, mint az agy.

Díjnyertes magyar reklámok:

A BKV Combino reklámja a nívós Cinerail Nemzetközi Filmfesztiválon első díjat nyert a Reklámfilmek kategóriában.


A következő társadalmi célú hirdetést

a Fővárosi Önkormányzat rendelte meg a kutyapiszok-problémáról. A alkotók Ezüst EFFIE -t hoztak el 2006-ban a New York-i Amerikai Marketing Szövetség által alapított fesztiválról.

Egy éve pedig a magyar Arany Penge Fesztiválon jutalmazták Bronz Szívvel a Nincs De kampányt.

{{video:http://youtube.com/v/Ntsswfnzqb4}}

A címlapról ajánljuk