eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Silhouette of a main battle tank on a battlefield with Russian flag. EPS10 vector
Nyitókép: e-crow/Getty Images

Bajban az ukrán védelem, katonatisztek szerint bárhol előrenyomulhatnak az oroszok

Ukrán katonatisztek úgy vélik, az egyre növekvő erőfölény miatt fennáll a veszély, hogy összeomlanak a frontvonalak.

Ukrán katonatisztek szerint az országukat fenyegető helyzet egyre súlyosabbá válik, mivel Oroszország fokozatosan erősíti pozícióit - írja a Sky News híradása nyomán a Portfolio.

A tisztek, akik korábban Valerij Zaluzsnyij tábornok irányítása alá tartoztak, a Politicónak fejezték ki aggodalmukat a frontvonalak összeomlása kapcsán. Hangsúlyozták, hogy

Oroszország jelentős erőforrásokat halmoz fel, és várhatóan augusztusban vagy még korábban nagyszabású offenzívát indíthat.

Azt is elmondták, hogy ez a támadás valószínűleg áttörést fog eredményezni a fronton.

Bírálták a nyugatról érkező segítség sebességét és mértékét, ugyanakkor Ukrajna hibáit is elismerték a harctéri stratégiák terén. Az egyik nyilatkozó tiszt szerint az ország jelenlegi helyzetét nem lehet technológiai eszközökkel megoldani, mivel sem Ukrajna, sem a nyugat nem rendelkezik kellő mennyiségben olyan eszközökkel, amik képesek lennének ellensúlyozni az orosz erőfölényt.

Mint írják, a tisztek szerint

az ukrán csapatok legnagyobb előnye a rugalmasság és a mozgékonyság, illetve az, hogy az orosz hadvezetés továbbra is hajlamos komoly hibákat véteni a fronton.

Azt azért hozzátették, hogy nem szeretnének kizárólag erre hagyatkozni a harcokban.

Az egyik tiszt Valerij Zaluzsnyij tábornok szavait idézte, miszerint ez az "egyszeri esély háborúja", utalva arra, hogy az orosz erők gyorsan alkalmazkodnak és ellensúlyozzák a nyugati fegyverrendszereket - írja a lap.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×