eur:
392.52
usd:
365.9
bux:
66689.15
2024. április 25. csütörtök Márk
Silhouette of a main battle tank on a battlefield with Russian flag. EPS10 vector
Nyitókép: e-crow/Getty Images

Bajban az ukrán védelem, katonatisztek szerint bárhol előrenyomulhatnak az oroszok

Ukrán katonatisztek úgy vélik, az egyre növekvő erőfölény miatt fennáll a veszély, hogy összeomlanak a frontvonalak.

Ukrán katonatisztek szerint az országukat fenyegető helyzet egyre súlyosabbá válik, mivel Oroszország fokozatosan erősíti pozícióit - írja a Sky News híradása nyomán a Portfolio.

A tisztek, akik korábban Valerij Zaluzsnyij tábornok irányítása alá tartoztak, a Politicónak fejezték ki aggodalmukat a frontvonalak összeomlása kapcsán. Hangsúlyozták, hogy

Oroszország jelentős erőforrásokat halmoz fel, és várhatóan augusztusban vagy még korábban nagyszabású offenzívát indíthat.

Azt is elmondták, hogy ez a támadás valószínűleg áttörést fog eredményezni a fronton.

Bírálták a nyugatról érkező segítség sebességét és mértékét, ugyanakkor Ukrajna hibáit is elismerték a harctéri stratégiák terén. Az egyik nyilatkozó tiszt szerint az ország jelenlegi helyzetét nem lehet technológiai eszközökkel megoldani, mivel sem Ukrajna, sem a nyugat nem rendelkezik kellő mennyiségben olyan eszközökkel, amik képesek lennének ellensúlyozni az orosz erőfölényt.

Mint írják, a tisztek szerint

az ukrán csapatok legnagyobb előnye a rugalmasság és a mozgékonyság, illetve az, hogy az orosz hadvezetés továbbra is hajlamos komoly hibákat véteni a fronton.

Azt azért hozzátették, hogy nem szeretnének kizárólag erre hagyatkozni a harcokban.

Az egyik tiszt Valerij Zaluzsnyij tábornok szavait idézte, miszerint ez az "egyszeri esély háborúja", utalva arra, hogy az orosz erők gyorsan alkalmazkodnak és ellensúlyozzák a nyugati fegyverrendszereket - írja a lap.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök. Kövesse velünk élőben a Kormányinfót!

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×