eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 27. szombat Liliána, Olga
Berlin, 2018. április 24.Jeff Bezos amerikai mágnás, az Amazon internetes kereskedelmi cég alapító vezérigazgatója érkezik az Axel Springer német kiadóvállalat díjátadó ünnepségére Berlinben 2018. április 24-én. A rendezvényen Bezos - aki a Washington Post amerikai napilap tulajdonosa is egyben - vehette át a lapkiadó 2018-ban odaítélt díját. (MTI/EPA/Clemens Bilan)
Nyitókép: MTI/EPA/Clemens Bilan

Újra Jeff Bezos a világ leggazdagabb embere

Az Amazon alapítója kiütötte a nyeregből Elon Muskot a Bloomberg legfrissebb adatai szerint, bár szoros a verseny, és a Tesla vezérét több dolog is hátráltatja.

Jeff Bezos nettó vagyonát a Bloomberg Billionaires Index jelenleg 200,3 milliárd dollárra becsülte, ezzel megelőzve Elon Muskot - írja a Telex. A Tesla részvényei hétfőn több mint 7 százalékot estek, így Musk vagyonát pillanatnyilag 197,7 milliárd dollárra taksálják, azaz kilenc hónap után most először fordul elő, hogy nem a dél-afrikai milliárdos áll a Bloomberg lista csúcsán.

Míg az Amazon részvényei 2022 vége óta megduplázták az értéküket, és közel vannak az abszolút csúcshoz, addig a Tesla-részvények értéke a 2021-es csúcshoz képest mintegy 50 százalékkal csökkent - írja a lap. A vállalat számára nem volt kedvező a hétfői hír, hogy az előzetes adatok szerint a sanghaji gyárukban a termelése több mint egy éve nem látott alacsony szintre esett.

Emellett egy bírósági ítélet is megakadályozza Elon Muskot, hogy 55,8 milliárd dollárt vegyen ki a Teslából.

Az Amazon eközben a koronavírus-világjárvány kezdete óta a legjobb online értékesítési növekedésen van túl. Jeff Bezos vagyonának túlnyomó többsége az Amazonban lévő 9 százalékos részesedéséből származik, amivel ő a vállalat legnagyobb részvényese.

Bezos korábban is volt már a Bloomberg listájának tetején, ugyanis 2017-ben Bill Gatest váltotta le az első helyen. A Tesla-részvények felfutásával 2021-ben Elon Musk lett a leggazdagabb, az Amazon alapító pedig jócskán elmaradt tőle, egészen mostanáig.

A Harmadik helyen Bernard Arnault, a világ legnagyobb luxuscikkgyártójának, az LVMH Moët Hennessy Louis Vuittonnak az elnöke áll, az ő vagyonát jelenleg 197,5 milliárd dollárra becsülik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
Nagyot mentek az amerikai tőzsdék

Nagyot mentek az amerikai tőzsdék

Felemás hangulatban telt a kereskedés reggel Ázsiában, de az európai tőzsdéken már látszik némi hangulatjavulás a hét korábbi részében látott eséshez képest. Megérkeztek ma a havi amerikai PCE-adatok, amelyek a várakozásoknak megfelelően az infláció további lassulását mutatták, ám mivel a tegnap megjelent második negyedéves adat már magában foglalta a júniust is, így nagy meglepetése nem lehetett számítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×