eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik
Al-Shifa kórház Gáza. Forrás: X / ? Khalil in Gaza
Nyitókép: Forrás: X / ? Khalil in Gaza

"Felemelt kézzel, fehér zászlókat lengetve vonultunk" - drámai beszámoló Gáza legnagyobb kórházából

Az izraeli hadsereg cáfolta, hogy az Al-Shifa kórház elhagyására utasította volna az ott tartózkodókat.

Az Al-Dzsazira arab hírtelevízió azt jelentette, hogy az izraeli katonák egy órát adtak a kórház teljes kiürítésére. Úgy tudni, hogy a járóképes betegek és az orvosok egy része már el is hagyta az intézményt.

Ellenben a BBC arról számolt be, hogy az izraeli hadsereg cáfolta a kórház erőszakos kiürítésének hírét. Mint közölték, az Al-Shifa vezetője kérte, hogy a katonák tegyék lehetővé a betegek és az orvosok biztonságos elvonulását. Az izraeliek azt is hozzá tették, hogy aki akar, az maradhat a kórházban és a számukra élelmet, valamint egészségügyi ellátást biztosítanak.

A Hamász egészségügyi szervezete azt jelentette, hogy még mindig legalább 120 sebesült és sok koraszülött csecsemő lehet az Al-Shifa kórházban. Az AFP francia hírügynökséggel azt is közölték, hogy több száz ember gyalog távozott az intézményből.

Ezt állította az egyik, helyszínen lévő arab újságíró is, akit a BBC idézett. Ő azt nyilatkozta, hogy a mozdíthatatlan pácienseken kívül mindenki elhagyta már a kórházat. Hader Al Zaanoun elmondta:

"Felemelt kézzel, fehér zászlókat lengetve hagytuk el az épületet, egy újabb borzalmas éjszaka után.

Szinte folyamatos volt a lövöldözés és a robbanások. A kórház udvarán az izraeli buldózerek hatalmas gödröt ástak és több épületet is leromboltak."

Az izraeliek azt gyanítják, hogy a kórház alatt lehet a Hamász egyik parancsnoki központja. Találtak is az intézményben fegyvereket, de egyelőre még nem tudtak olyan bizonyítékot felmutatni, ami komolyabb katonai jelenlétet igazolna a kórház területén - tudatta a BBC.

Címlapról ajánljuk
Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

A szenzor a könnyen megoldható beültetést követően folyamatosan adatokat szolgáltat arról, hogy pontosan mennyi glükóz van a szervezetben. Kis János Tibor diabetológus szakorvos az InfoRádióban elmondta: az ujjbegyes méréssel szemben az okostelefonnal összekapcsolható szenzor 1–5 percenként mér, és naponta 288–1440 eredményt mutat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×