eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Pixabay.com

Autós lépésre szánta el magát a Vatikán

Célul tűzték ki 2030-ra a nulla károsanyag-kibocsátást, ezért lecserélik az autóflottájukat.

A Vatikán partnerséget kötött a német autógyártóval, a Volkswagen AG-vel, hogy járműparkját fokozatosan elektromos modellekre állítsa át - írja a Portfolio az ABC News értesülése alapján. Mint írják, ez a lépés része a Vatikán, szén-dioxid-kibocsátás csökkentésére irányuló kezdeményezésének.

A megkötött megállapodás részleteit, például annak értékét és az elektromos járművekre való áttérés ütemezését egyelőre nem hozták nyilvánosságra. Viszont az kiderült, hogy nő a töltőállomások száma.

Ferenc pápa köztudottan fontosnak tartja a környezetvédelmet, ám elődje, XVI. Benedek is tett lépéseket a Vatikán zöldítésének érdekében.

A Volkswagen Italia csoportja egyelőre nem válaszolt a partnerséggel kapcsolatos további részletekre vonatkozó megkeresésekre.

Címlapról ajánljuk

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×