eur:
390.7
usd:
364.07
bux:
68169.48
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Los Angeles, United States - May 17, 2013: A cockpit with LCD digital speedometer and steering wheel of electric car Tesla Model S during drive. Tesla electric cars are produced by Tesla Motors, Inc. in California, USA.
Nyitókép: mbbirdy/Getty Images

Németországban készülhetnek majd a megfizethetőbb Teslák

A tervek szerint az új modell a kínai elektromos autók árával is felveszi majd a versenyt.

Elon Musk még múlt hét pénteken tett látogatást a Berlin melletti Grünheide-ben található gyárban, és tájékoztatta az ott dolgozókat a tervekkel kapcsolatban - írja a Portfolio. A milliárdos egy ideje már szorgalmazza egy megfizethetőbb jármű gyártását, de azt mondta, tavaly még nem rendelkeztek a megfelelő technológiával.

Mindezek ellenére szeptemberben már megjelentek olyan hírek, miszerint a vállalat közel lehet egy olyan megoldáshoz, ami lehetővé tenné az autó alvázának egy darabban való öntését, ami komoly áttörést jelentene, gyorsítaná a gyártást és csökkentené a költségeket.

A Tesla célja, hogy 2030-ra 20 millió darabra növeljék az eladásokat, ehhez kulcsfontosságú lenne a tömegpiacon való terjeszkedés.

A Németországban gyártani tervezett jármű ára 25 ezer euró (körülbelül 10 millió forint) lenne. Szintén egy érdekes felvetés, hogy a teljes önvezetéssel (Full Self-Driving) kapcsolatos hírek miatt szárnyra kaptak a Tesla robotaxi üzletágával kapcsolatos találgatások is. Ugyanis a vállalattól korábban szivárogtak már ki információk egy 25 000 dolláros, kifejezetten erre az üzletágra szánt járműről.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×