eur:
390.58
usd:
366.01
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Kardszárnyú delfinek
Nyitókép: Wikipédia

Gyilkos bálnák támadnak hajókra, egyet most el is süllyesztettek

Gibraltár partjainál történt az incidens, aggasztóan szaporodnak az esetek.

Egy lengyel jachtra támadt rá egy falkányi gyilkos bálna, az állatok negyvenöt percen keresztül ostromolták a hajót, amely végül elsüllyedt - írja a Poland-24 híradása alapján a 24.hu.

A Grazie Mamma nevű hajó október 31-én haladt a part mentén, amikor egy csapatnyi kardszárnyú delfin vette körbe. Az állatok rátámadtak a hajóra, és közel egy órán keresztül nem is engedték tovább haladni. Végül olyan súlyos károkat okoztak a járműben, hogy elsüllyedt.

A hajó tulajdonosa, Lech Lewandowski szintén a fedélzeten volt, őt és a hajón tartózkodókat a parti mentők és a marokkói haditengerészet segítségével sikerült épségben kimenteni, és a spanyol partokra szállítani.

A tulajdonos nyilatkozatában aggodalmát fejezte ki az egyre gyakoribb orkatámadások miatt, és hozzátette, bár a hajó kifejezetten úgy lett tervezve, hogy szélsőséges körülményeket is kibírjon, a gyilkos bálnák támadása tönkretette a jachtot.

2020 óta már több száz hajók elleni orkatámadást dokumentáltak, idén májusban az Infostart is beszámolt egy hasonló esetről.

Címlapról ajánljuk
Iraki, szír, afgán menekülteket repítenek Afrikába a britek – a történelemben példátlan akció indul
A szakértő válaszol

Iraki, szír, afgán menekülteket repítenek Afrikába a britek – a történelemben példátlan akció indul

A brit belügyminisztérium hétfőn többek szerint a vártnál hetekkel korábban elkezdte azoknak a menedékkérőknek az őrizetbe vételét, akiket Ruandába szándékozik kitelepíteni. Az InfoRádió Gálik Zoltántól, a Corvinus Egyetem docensétől tudakolt részleteket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×