eur:
389.14
usd:
368.12
bux:
55892.12
2023. szeptember 29. péntek Mihály
Nyitókép: Getty Images/ Ron Sanford

Egy kardszárnyú delfin bosszút áll a hajókon, és erre a társait is megtanítja

A gyilkos bálnának is hívott állatok Gibraltár környékén támadnak a hajókra.

Kutatók szerint egy kardszárnyú delfin bosszúra szomjazott, miután elütötte egy hajó, és most másokat is támadásra tanít – írja a Telegraph cikke alapján a Telex.

A delfinek már három jachtra is lecsaptak, kettőt pedig sikeresen elsüllyesztettek. Valószínű, hogy a White Gladis-nek elnevezett nőstény delfinnek traumát okozott egy ütközés, és amiatt támadja a hajókat. Viselkedését egy másik karszárnyúdelfin-populáció többi tagja is elkezdte átvenni.

Legutóbb május elején történt ilyen támadás Gibraltárnál: hat csúcsragadozó ment neki egy jachtnak. Az egy órán át tartó támadásról a hajón tartózkodó házaspár azt mondta, hogy ijesztő élmény volt, hiába voltak tisztában azzal, hogy egy 22 tonnás jacht van alattuk. A bálnák egy idő után megunták a hajó lökdösését és továbbálltak, de így is több ezer fontos kárt okoztak.

Címlapról ajánljuk
Bóka János: az uniós ígérgetés ellenére nem sok minden történt

Bóka János: az uniós ígérgetés ellenére nem sok minden történt

Európai Unió jövőbeli bővítése volt a legfőbb téma az EU Általános Ügyek Tanácsa Spanyolországban tartott informális ülésén. A tanácskozás részt vett Bóka János európai uniós ügyekért felelős miniszter, akinek az elmondása szerint a tagállamok fokozatos integrációval gyorsítanák a Nyugat-Balkáni országok csatlakozását.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.29. péntek, 18:00
Vinkó József
a Magyar Konyha főszerkesztője
Elárulta Moszkvát szövetségese, új fronton éleződhet ki a lengyel-ukrán vita - Háborús híreink pénteken

Elárulta Moszkvát szövetségese, új fronton éleződhet ki a lengyel-ukrán vita - Háborús híreink pénteken

Egyre gyűlnek a bizonyítékok arról, hogy az Oroszországgal jó viszont ápoló Szerbia fegyvereket szállít Ukrajnának. Lengyelország szerint Kijev lehetett volna "segítőkészebb" az országba becsapódott ukrán rakéta kivizsgálása során. Egyes hírek szerint a Szabad Oroszország Légió ismét betört Belgorod megyébe, az ukrajnai frontokon azonban továbbra is csak minimális területi nyereségekről számolhat be Kijev. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2023. szeptember 29. 07:04
×
×
×
×