eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Várakozó autók a magyar-osztrák határon, a Sopron és Klingenbach (Kelénpatak) közötti átkelőn 2020. március 16-án. Mindkét ország csak a saját állampolgárait engedi be területére.
Nyitókép: MTI/Filep István

Az osztrák-cseh határon is visszaállt a határellenőrzés

Ideiglenes intézkedésként.

Ausztria ideiglenes ellenőrzést vezet be szerdától Csehországgal közös határán, miután Németország is így tett - közölte kedden a bécsi belügyminisztérium.

A tájékoztatás szerint az egyelőre tíz napra bevezetett intézkedés célja, hogy elejét vegyék annak: az embercsempészek elkerülő útvonalakat használjanak.

Nancy Faeser német belügyminiszter hétfőn jelezte az Európai Bizottságnak, hogy visszaállítják az ellenőrzést Németország Lengyelországgal, Csehországgal és Svájccal közös határain. Faeser az illegális bevándorlás, illetve az embercsempészekkel szembeni hathatósabb fellépéssel indokolta döntését.

Németország 2015 óta ellenőrzi az Ausztriából Bajorország tartományba érkezőket.

A múlt héten Lengyelország, Csehország és Ausztria november elejéig meghosszabbította az ellenőrzéseket a Szlovákiával közös határszakaszaikon az illegális migráció megfékezése végett a Nyugat-Európába irányuló, úgynevezett balkáni útvonalon keresztül.

Képünk illusztráció.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×