eur:
388.66
usd:
358.78
bux:
0
2024. február 26. hétfő Géza
Az amerikai légierő egyik C-17-es Globemaster típusú szállítórepülőgépének hajtóművét nézi egy katona a 12. Aero India elnevezésű légi és űrtechnológiai szakkiállításon a dél-indiai Bangalorban 2019. február 21-én. A febuár 24-ig tartó négynapos légiipari szakkiállításon 30 ország több mint 350 gyártója mutatkozik be.
Nyitókép: MTI/EPA/Dzsagadis Nv

Hamis alkatrészeket találtak több légitársaság gépeinek hajtóműveiben

Már európai, amerikai és ausztrál légitársaságoknál is találtak beszerelve ilyeneket.

A repülőgép-alkatrészekre vonatkozó szigorú eljárásokat és dokumentációs kötelezettséget megkerülve, hamis tanúsítványokkal hozott forgalomba pótalkatrészeket a korábbi generációs Boeing 737-es és Airbus A320-as típusok CFM56-os hajtóműveihez a londoni székhelyű AOG Technics - írta az airportal.hu.

Azt egyelőre nem tudni, mennyi ilyen alkatrészt hozott forgalomba a cég, de már európai, amerikai és ausztrál légitársaságoknál is találtak beszerelve belőlük. Az érintett gépeket leállították és a problémás alkatrészek cseréjéig nem szállhatnak fel újra.

A 2015-ben alapított AOG Technics Airbus A320-asok és Boeing 737-esek alkatrészeire specializálódott. Utóbb a lap szerint a cég több munkatársáról és vezetőjéről az is kiderült, hogy az életrajzaikat meghamísították, nem rendelkeznek az abban feltüntetett szakmai gyakorlattal.

(A nyitókép illusztráció.)

Címlapról ajánljuk
Államfőválasztás előtt az Országgyűlés - eljött a svédek nagy napja is

Államfőválasztás előtt az Országgyűlés - eljött a svédek nagy napja is

Orbán Viktor miniszterelnök beszédével indul a a parlamenti tavasz. Köztársasági elnököt választhat és Svédország NATO-tagságát is megszavazza az Országgyűlés hétfőn, a tavaszi ülésszak első napján.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.26. hétfő, 18:00
Csizmadia Ervin
a Méltányosság Politikaelemző Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×