eur:
392.21
usd:
361.37
bux:
0
2024. július 26. péntek Anikó, Anna
Nyitókép: YouTube/Na Hrvatskim Cestama

Nagy könnyítést kapnak a Horvátországba autóval nyaralni indulók

Jól halad annak az adriai autópályának az építése,

Gőzerővel zajlanak Horvátországban a Novi Vinodolski melletti körgyűrű építési munkálatai. A szakasz része annak az A7-es autópályának, amely a későbbieken jelentősen megkönnyíti az Adriai-tenger megközelítését, írta a Vecernji List és a horvátországi autópályakezelő vállalat (HAC) beszámolója alapján a vg.hu.

A munka nagy részét a Zagori alagút fúrása tesz ki, ahol már mindkét alagút körülbelül 90 százalékát áttörték, ezzel párhuzamosan pedig augusztus 15-ig a Ricina viadukton minden oszlopalapozásnak el kell készülnie. Egy körgyűrűnek kell enyhítenie a torlódásokat Novi Vinodolskiban, a tervek szerint 2026-ra fejezik be az építését.

Boris Huzjan, az autópályakezelő cég igazgatója elmondta, hogy ez egy összetett építkezés, mert a Zagori alagút több mint 800 méter hosszú, míg a Ricina viadukt hossza valamivel több mint egy kilométer.

Az A7 az autópálya része az adriai út nyomvonalának, amely összeköti Délnyugat-Európa tengerparti területeit, és „minőségi összeköttetést tesz lehetővé a városi, turisztikai és ipari központokkal a régióból”.

Az építkezés és az útvonal is látszik az alábbi videóban:

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.26. péntek, 18:00
Sós Csaba
a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya
Fontos adatok érkeznek - Mi várható a tőzsdéken?

Fontos adatok érkeznek - Mi várható a tőzsdéken?

Felemás hangulatban telt a kereskedés reggel Ázsiában, ezt követően pedig pluszban nyithatnak az európai és amerikai tőzsdék is. Gazdasági események szempontjából ma havi amerikai PCE-adatokra lesz érdemes figyelni, ám mivel a második negyedéves adat már magában foglalta a júniust is, ez önmagában kevésbé lesz érdekes. Emellett érkezik még a Michigan Egyetem fogyasztói hangulatindexe és az 5 éves inflációs várakozásokat is megismerhetjük Amerikában, eközben idehaza lakáspiaci, demográfiai és foglalkoztatottsági adatok érkeznek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×