eur:
390.86
usd:
360
bux:
73116.75
2024. július 26. péntek Anikó, Anna
A man stands in a prison cell by a barred window, his head in his hand.
Nyitókép: Bartle_Halpin/Getty Images

Feladta magát az egyik leghatalmasabb drogbáró

Elfogták az egyik leghatalmasabb mexikói drogbárót az Egyesült Államokban, a határ menti El Pasóban. Az El Mayo néven is ismert Ismael Zambadát, a Sinaloa kábítószer-kereskedő kartell társalapítóját korábbi partnere, Joaquín Guzmán Loera (El Chapo) fiával, Joaquín Guzmán López-szel együtt vették őrizetbe – jelentette be az Egyesült Államok igazságügyi minisztere, Merrick Garland.

A mexikói média jelentése szerint Zambada és Joaquín Guzmán López önként feladták magukat a hatóságoknak.

Az amerikai külügyminisztérium 15 millió dollárig terjedő jutalmat ajánlott fel a 76 éves Zambada letartóztatását elősegítő információkért. Zambada ellen több bűncselekmény miatt is vádat emeltek az Egyesült Államokban, köztük kokain, heroin, metamfetamin és fentanil előállítására irányuló összeesküvés, illetve gyilkosság, valamint pénzmosás miatt.

„El Mayo és Guzmán López csatlakoznak a Sinaloa kartell vezetőinek és társainak egyre bővülő listájához, akiket az Egyesült Államok igazságügyi minisztériuma állít bíróság elé” – nyilatkozott Garland.

El Chapo másik fiát, Ovidio Guzmánt szeptemberben Mexikó kiadta Washingtonnak. Magát a Sinaloa kartell vezetőjét 2019-ben életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélték az Egyesült Államokban. El Chapo két alkalommal is megszökött a mexikói börtönből, végül az Egyesült Államokban fogták el.

Címlapról ajánljuk
Fokozott készültség az olimpián – egy merénylet vagy terrorakció súlyosan rombolná Franciaország imázsát

Fokozott készültség az olimpián – egy merénylet vagy terrorakció súlyosan rombolná Franciaország imázsát

Az elmúlt évek párizsi terrortámadásai miatt indokoltan alkalmaznak jelentősen szigorúbb biztonsági intézkedéseket az olimpia szervezői, mint ahogy a legmagasabb terrorkészültségi szint elrendelése is szükséges volt – mondta az InfoRádióban Vargha Márk, a Migrációkutató Intézet vezető elemzője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.26. péntek, 18:00
Sós Csaba
a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 26. 12:30
×
×
×
×