eur:
392.41
usd:
361.56
bux:
72730.92
2024. július 26. péntek Anikó, Anna
CAF villamos az 1-es villamosvonal Etele térig meghosszabbított pályaszakaszán, az Etele úton 2019. július 9-én. Befejeződött a villamosvonal meghosszabbítása, az új, 1,7 kilométeres szakaszt kedden adta át Tarlós István főpolgármester. A villamos a teljes vonalán, a kelenföldi vasútállomás és a Bécsi út között közlekedik.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Egy hétig teljes lezárás jön Budapest egyik legforgalmasabb villamosvonalán

Szombattól augusztus 4-én vasárnapig az 1-es villamos helyett pótlóbusz jár a Népliget és a Közvágóhíd között karbantartás miatt – közölte a Budapesti Közlekedési Központ.

A tájékoztatás szerint a pótlóbusz a Népliget és az Infopark (Pázmány Péter sétány) között közlekedik.

A pótlóbuszra a Népligetnél a Könyves Kálmán körúton a 901-es éjszakai busz Kelenföld irányú megállójában, a Közvágóhídnál a Rákóczi hídon lévő éjszakai busz megállóban lehet felszállni – ismertették.

A vágányzár ideje alatt a BKK Kelenföld, illetve Kelenföld vasútállomás térségéből Újpestre, illetve az Árpád híd pesti hídfő térségébe utazók számára a 4-es metró, és Kálvin téri átszállás után a 3-as metró igénybevételét, míg Kelenföld, illetve Kelenföld vasútállomás térségéből a Puskás Ferenc Stadion térségébe, illetve Zuglóba irányuló utazások esetében a 4-es metró, és Keleti pályaudvari átszállással a 2-es metró igénybevételét javasolja.

A Könyves Kálmán körúton mindkét irányban ideiglenes buszsáv segíti a pótlóbuszok közlekedését - tették hozzá.

Tekintettel arra, hogy a karbantartás a Könyves Kálmán körút - Mester utca csomópontban lesz, a BKK arra hívta fel a közlekedők figyelmét, hogy a csomópont közepén a Mester utcából és a Külső Mester utcából a munkák idején mindkét irányból csak jobbra lehet továbbhaladni.

A társaság azt javasolja, hogy a Soroksári utat, illetve az Üllői utat a Mester utca felől a Vágóhíd utcán át közelítsék meg, és ezeken keresztül haladjanak dél vagy kelet felé.

Mivel a Külső Mester utcából tilos balra kanyarodni, így a Rákóczi híd innen nem elérhető, ezért a BKK azt tanácsolja, hogy aki teheti, az M5-ös autópálya bevezető szakaszán kerülje el a Külső Mester utcát.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.26. péntek, 18:00
Sós Csaba
a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×