eur:
392.66
usd:
362.08
bux:
72738.24
2024. július 25. csütörtök Jakab, Kristóf

Nem az utasbiztosítás az egyetlen, ami miatt hasznosak a prémium bankkártyák külföldi nyaralás során

A prémium bankkártyák ingyenes készpénzfelvételt, a repülőtéren a gyorsítósáv és a VIP váró használatát teszik lehetővé, beépített utasbiztosítást is tartalmaznak, és az autókölcsönzésnél 10-20 százalék kedvezmény járhat értük. Ebből kifolyólag külföldi utazásnál hasznosak lehetnek, főleg ha díjmentes devizaváltás is társul hozzájuk. A money.hu gyűjtése szerint ez három magyar bankra igaz.

Itthon az Erste, a Gránit és az OTP bankok kínálnak díjmentes devizaváltást, ami azt jelenti, hogy középárfolyamon, díjak nélkül váltják át a legnépszerűbb pénznemeket egy bizonyos havi keret erejéig. A money.hu szakértője ezért ennek a három banknak a prémium bankkártyáit hasonlította össze.

Az Erste Banknál prémium ügyfélként havi 500.000 forint a díjmentes devizaváltási keret, ami munkanapokon 8 és 17 óra között, a George Appon vagy a George Weben keresztül érhető el. Az ajánlat akciós jelleggel 2024. december 31-ig érvényes, és ötféle deviza átváltására vonatkozik. Meglévő forint számlacsomag mellé a George Store-ban bármennyi devizaszámla nyitható díjmentesen. A devizaszámláról viszont forint alapú bankkártyával is lehet fizetni, nem szükséges hozzá devizakártya. A kedvezményes árfolyamhoz azonban a forintszámláról előbb pénzt kell áthelyezni a megfelelő devizaszámlára, majd az alkalmazásban be kell állítani, hogy bankkártyás fizetésnél a devizaszámla terhére történjen a tranzakció.

Az Erste prémium bankkártyája a Mastercard Gold, ezzel ingyenesen használható a budapesti reptéren a Fast Track Sáv, és emelt szintű utas- és balesetbiztosítás jár mellé 30 napnál nem hosszabb külföldi utakhoz. További kedvezmények vehetők igénybe a Müpában és a budapesti Aquaworldben. Az online vásárolt termékekre kiterjesztett garancia, árgarancia és termékbiztosítás jár. A kártyával havi két bankkártyás készpénzfelvétel kedvezményes belföldön és külföldön is az Erste ATM-ein keresztül.

A Gránit Banknál az euró, dollár, svájci frank és angol font devizák átváltása díjmentesen, azaz bankközi devizapiaci középárfolyamon történik havi 650.000 forintnak megfelelő összegig, amennyiben az átváltás banki munkaidőben jön létre (hétköznap 9 és 17 óra között). A devizaszámla számlavezetési díját akció keretén belül 2025. május 31-ig elengedik.

A Gránit Platinum Mastercard dombornyomott, prémium bankkártyával havi négy belföldi és két külföldi készpénzfelvétel díjmentes, valamint 50 millió forintos prémium utasbiztosítást foglal magába az egész világra kiterjedően. Ezen kívül egy vendéggel és 18 év alatti gyermekkel díjmentesen használható vele a budapesti reptéren a Díjmentes Gyorsító Sáv, valamint a Mastercard Airport Lounge. Bécsben a VIENNA Lounge és SKY Lounge várók, valamint a Priority Pass kártya felmutatásával kedvezményesen, 28 euróért több mint 1500 repülőtéri VIP váró válik elérhetővé. Autókölcsönzésnél a kártya mellé AVIS VIP tagság jár, ami foglalásnál automatikusan magasabb kategóriás autót, valamint 10 és 20 százalék közötti nemzetközi kedvezményt jelent. A kártya előnyei belföldön is kihasználhatók: prémium szolgáltatások járnak érte a Müpában (Müpa concierge, privát vezetett túrák, pezsgőbár, 10% kedvezmény a jegyárból), 15% kedvezmény a Maternity Magánklinika szűrővizsgálati csomagjaira, valamint különleges előnyök érthetőek el vele a budapesti Aquaworldben.

Az OTP Banknál a forint alapú számla mellé igényelhető az Árfolyam+ kedvezményes számlacsomagelem 2025. február 28-ig díjmentesen (az akciós havi díja 124 forint). Ezt igényelve az OTP Bank középárfolyamán váltható deviza az elektronikus deviza-átutalások során havi 600.000 forintig (valamennyi, az OTP Bank által jegyzett devizanemben). Ezen kívül további 600.000 forint értékben váltható deviza a külföldi fizikai kártyás vásárlások során a forint betéti kártyáról. Mind a deviza-átutalásokra, mind a bankkártyás külföldi vásárlásokra igénybe lehet venni a 600-600 ezer forint összegű havi limitet, de az árfolyam-kedvezmény az internetes kártyás vásárlásokra és a hitelkártyával végzett vásárlásokra nem érvényes.

Az OTP Prémium bankkártyája az akció ideje alatt díjmentes készpénzfelvételt biztosít külföldön az OTP bankcsoport készpénzautomatáiból kilenc országban, ezek az alábbiak: Albánia, Bulgária, Horvátország, Moldova, Montenegró, Románia, Szerbia, Szlovénia és Ukrajna. A kedvezményt a tranzakciószám és a készpénzfelvétel mennyiségének korlátozása nélkül lehet igénybe venni. A prémium kártya mellé beépített balesetbiztosítás jár, ami 100 ezer forintot fizet baleseti halál esetén, valamint asszisztencia-szolgáltatások vehetők vele igénybe, például az asszisztenciáért felelős munkatársak megadják a legközelebbi orvosok, kórházak, szerelők, tolmácsok és egyéb szolgáltatók elérhetőségeit, vagy segítenek a betegszállításban baleset vagy megbetegedés esetén.

A money.hu szakértője az előnyök mellett a prémium bankszámlák számlavezetési díjára és az éves bankkártyadíjra is felhívja a figyelmet, amiket szintén számításba kell venni a számlacsomag és a bankkártya kiválasztásakor. Az összehasonlításhoz prémium bankszámla-kalkulátor használatát javasolják.

Címlapról ajánljuk
Napokon belül elküldheti a Red Bull Sergio Pérezt – a szakíró elmondja, ki jöhet a helyére

Napokon belül elküldheti a Red Bull Sergio Pérezt – a szakíró elmondja, ki jöhet a helyére

Már egyes konkurens istállók is elismerik, hogy új helyzet állt elő a Forma–1-ben, és a Red Bull helyett a McLaren lett az a csapat, amelyhez a többieknek mérniük kell magukat – mondta az InfoRádióban a Motorsport Online főszerkesztője. Vámosi Péter arról is beszélt, hogy azt rebesgetik, Max Verstappen túl sok időt fordít szimulátorozásra, ami a versenyzésére is kihat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.25. csütörtök, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×