eur:
389.31
usd:
362.2
bux:
67941.95
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
3D render of a soldier in ammunition with a machine, gun standing on the ruins blazing in flames after the bombing of the city at dawn
Nyitókép: EvgeniyShkolenko/Getty Images

Húszezer trükköző ukránt fogtak a határon

Az orosz-ukrán háború 2022. februári kezdete óta csaknem húszezer katonaköteles férfit akadályozott meg az ukrán határőrség az ország elhagyásában - közölte Andrij Demcsenko, az ukrán határőrszolgálat szóvivője pénteken a TASZSZ orosz állami hírügynökség jelentése szerint.

Hatezren hamis iratokkal, a hivatalos határátkelőkön próbáltak kijutni az országból, 13 és fél ezret viszont a "zöldhatáron" fogtak el illegális határátlépési próbálkozás közben - mondta el az illetékes Rada tévécsatornának nyilatkozva.

Demcsenko közlése szerint a határőrök naponta mintegy 20 embert állítanak meg, akik megpróbálnak illegálisan átjutni az államhatáron.

Ukrajnában hadiállapot van érvényben, a 18 és 60 év közötti férfiak számára tilos külföldre utazni. Vannak kivételek: a parlamenti és az önkormányzati képviselők, az ügyészek, bírók, valamint más tisztviselők kizárólag szolgálati utazás céljából átléphetik az államhatárt. Engedélyezik számukra a külföldi utazást tárgyalások, gyógykezelés, valamint kiskorú gyermekek ellátása céljából, de nyaralni nem mehetnek külföldre.

(A nyitókép illusztráció.)

Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×