eur:
394
usd:
369.14
bux:
65785.59
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
9 11 lights in New York
Nyitókép: Nodar Chernishev/Getty Images

Új listavezető a világ legdrágább városainak rangsorában

New York négy év után megfosztotta Hongkongot a külföldiek számára legdrágább város címétől.

Az ECA International adatszolgáltató és tanácsadó cég legfrissebb Megélhetési költségek című kutatása 120 ország 207 települését rangsorolta az ott tartózkodó külföldiek által leggyakrabban vásárolt napi termékek és szolgáltatások kosara alapján. A kutatás szerint New York megelőzte Hongkongot a legdrágább városok között, amivel a lista élére tört. Az ázsiai város négy év után vesztette el ezt a pozícióját, ám Ázsiában továbbra listavezető – írja a vg.hu.

Az európai városok vegyesen teljesítettek. Az euróövezet városainak 61 százaléka, míg a tágabban vett európai városok 54 százaléka előrébb került a megélhetési költségek rangsorában, azaz drágult. Genf továbbra is a legdrágább hely Európában és a harmadik legdrágább a világon a külföldiek számára.

A nyugati szankciók ellenére az orosz rubel árfolyama az elmúlt évben felértékelődött, így Moszkva 37 helyet javítva a világ 25. legdrágább helyére került. A háborúval elvben egyet nem értő, valamint a mozgósítás elől menekülő oroszok pedig Dubajban, Jerevánban, Nicosiában és Tbilisziben hajtották fel a szállásdíjakat. A grúz város 65 helyet felugorva a 102. helyre került a rangsorban. A legtöbbet azonban egy török város ugrott előre: Isztambul 95 helyet javítva a 108. helyre került.

Az Egyesült Államokban az összes város rangsora feljebb lépett a ranglistán idén, elsősorban az amerikai dollár erősödése és a bérleti költségek jelentős emelkedése miatt. A felmérés szerint New York egy helyet előre lépve az első helyre került, míg San Francisco négy helyet ugrott előre, most a 7. helyen áll.

A világ tíz legdrágább városa a külföldiek számára

  1. New York
  2. Hongkong
  3. Genf
  4. London
  5. Szingapúr
  6. Zürich
  7. San Francisco
  8. Tel-Aviv
  9. Szöul
  10. Tokió

Európa tíz legdrágább városa a külföldiek számára

  1. Genf
  2. London
  3. Zürich
  4. Bern
  5. Koppenhága
  6. Moszkva
  7. Oslo
  8. Luxembourg
  9. Dublin
  10. Amszterdam
Címlapról ajánljuk
Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Tartósan vízhiányos időszak kihirdetését kezdeményezte a Belügyminisztériumnál a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, valamint a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége. Aszály ugyan még nincs, viszont az Alföldön március közepe óta kritikus a csapadékhiány – mondta az InfoRádióban Cseh Tibor András, a Magosz főtitkára.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×