eur:
389.38
usd:
363.17
bux:
68131.85
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Dicsőség Oroszország hőseinek feliratú, Nyikolaj Szmirnov tiszthelyettest ábrázoló plakát Moszkvában 2022. augusztus 8-án. Orszország 2022. február 24-én támadást indított Ukrajna ellen, és azóta háborúzik a szomszéd országgal.
Nyitókép: MTI/EPA/Jurij Kocsetkov

Történelmi mélyponton az orosz munkanélküliség

Ráadásul lassult a kiskereskedelmi forgalom visszaesése.

Oroszországban lassult a kiskereskedelmi forgalom visszaesése januárban, míg a munkanélküliség történelmi mélypontra csökkent.

Az orosz statisztikai hivatal azt közölte, hogy januárban a kiskereskedelmi forgalom 6,6 százalékkal csökkent tavaly januárhoz képest, miután decemberben az éves szintű visszaesés ennél is nagyobb, 10,5 százalék volt. Elemzői várakozások átlagában a ténylegesnél nagyobb, 8,6 százalékos januári kiskereskedelmi forgalomcsökkenés szerepelt.

Decemberhez képest a kiskereskedelmi forgalom 20,2 százalékkal esett idén januárban.

Tavaly 6,7 százalékkal csökkent a kiskereskedelmi forgalom Oroszországban a 2021. évi 7,3 százalékos növekedést követően.

Ugyancsak a statisztikai hivatal közölte, hogy januárban 3,6 százalékra esett a munkanélküliség Oroszországban, ami 1991 óta a legalacsonyabb ráta. Szakértők emelkedő, 4 százalékos munkanélküliségre számítottak januárra a decemberi 3,7 százalékot követően.

Hivatalos adatok szerint januárban a munkanélküliek száma 2 millió 734 ezer volt, 41 ezerrel kevesebb a decemberinél.

Címlapról ajánljuk
Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: más várnak a háziorvosok, és mást a kamara

Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: más várnak a háziorvosok, és mást a kamara

A háziorvosok kollegiális vezetője, Békássy Szabolcs azt mondta az InfoRádióban, hogy a Belügyminisztérium által nemrég elrendelt ellenőrzések célja hosszú távon nem a bírságolás, hanem egy átfogó kép kialakítása az egészségügyi ellátórendszer humánerőforrás helyzetéről. A Magyar Orvosi Kamara főtitkára pedig arról beszélt, hogy főként financiális okai lehetnek a nem megfelelő hatékonyságú kórházi munkavégzésnek.

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság kommunikációs igazgatósága.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×