eur:
389.7
usd:
363.8
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Ingyenes szájmaszkot osztanak az embereknek Hongkongban 2020. február 22-én. A tüdőgyulladást okozó új, Covid-19-nek elnevezett újfajta koronavírus előidézte betegség eddig legkevesebb 2247 életet követelt. A 2019 december közepe óta tomboló járvány fertőzöttjeinek száma meghaladja a 77 ezer főt. A legtöbben a járvány gócpontjában, Hupej tartomány székhelyén, Vuhanban hunytak el.
Nyitókép: Ingyenes szájmaszkot osztanak az embereknek Hongkongban 2020. február 22-én. MTI/EPA/Featuretechnika/Miguel Candela

Hároméves kíntól szabadul most Hongkong

A legtovább itt volt érvényben egy elemi Covid-korlátozás.

Három éve "durrant be" a koronavírus-járvány a világban, azóta volt érvényben Hongkongban a maszkviselési kötelezettség, és azóta sem szüntették be.

Hongkong vezetője, John Lee maga tett bejelentést a döntésről - írja a The Wall Street Journalra hivatkozó cikkében az Index.

Maszkot eddig nyilvános helyeken - a szabadidős sporttevékenységek és a vidéki parkok kivételével - kellett viselni.

Lee elmondta, hogy a továbbiakban nem lesz kötelező a maszk viselése sem beltéren, sem kültéren, sem tömegközlekedési eszközökön.

Hongkongban arra jutottak, hogy mind a Covid, mind az influenzajárvány lecsengőben van.

Ettől függetlenül a "magas kockázatú intézmények" megkövetelhetnek ennél szigorúbb szabályokat.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×