eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Youtube

Férgek mentették meg az őserdőben eltévedt férfit

A bolíviai férfi 31 napot töltött az amazóniai őserdőben.

Barátaival vadászott a 30 éves Jhonattan Acosta, ám elszakadtak egymástól, ő pedig eltévedt. Elmondása szerint cipőjébe gyűjtött esővizet ivott, férgeket és rovarokat evett és rejtőzködött a jaguárok előtt egy hónapos kalandja során.

Végül helyi lakosokból és barátaiból álló csapat találta meg a férfit - írja a BBC.

"Hihetetlen, el sem hiszem, hogy az emberek ilyen hosszan kutattak utánam. Férgeket és rovarokat ettem, el sem hinnék, mi mindent kellett tennem ez idő alatt, hogy túléljek. Köszönöm Istennek, ogy új életet adott nekem!" - fogalmazott Acosta. A rovarok és férgek mellett egy papajaszerű gyümölcs volt még tápláléka az erdőben töltött idő alatt.

Családja szerint még mindig nem teljesen világos, hogyan tévedhetett el, illetve hogy tudott ennyi ideig magára utalva életben maradni.

Az élmény azonban traumatizálta a férfit, így csak apránként kérdezgetik arról, amit átélt.

A férfi 17 kilót fogyott egy hónap alatt, kiszáradva és kibicsaklott bokával találtak rá, de még így is képes volt gyalogolni.

Testvére, Horácio szerint a férfi bokája a negyedik napon ment ki: ettől kezdve attól tartott, nem éli túl az esetet.

"Egyetlen tölténye volt, nem tudott járni és azt hitte, senki nem keresi"

- mondta öccse.

A férfinél nem volt kés vagy zseblámpa, vizet a csizmájában gyűjtött. Az egyetlen töltényét állatok elijesztésére használta fel. Amikor 300 méterre közelítették meg keresői, kiabált nekik és feléjük gyalogolt, így találtak rá. A vadászatot azonban ennek ellenére sem akarja feladni. A rendőrség kihallgatja négy barátját, hogy kiderüljön, hogy veszthették el egymást.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:28
×
×
×
×