eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 27. szombat Liliána, Olga
A Wagner Csoport orosz katonai magánvállalat székházának emblémája a szentpétervári épületen 2023. február 3-án. Ezen a napon az ukrán főügyészség bejelentette, hogy eljárást indított az Ukrajnában is harcoló zsoldoscég alapítója, Jevgenyij Prigozsin ellen.
Nyitókép: MTI/EPA/Anatolij Malcev

Befutott a Wagner csoport újabb győzelmi jelentése a frontról

Az Artemivszktől (Bahmuttól) északnyugatra fekvő Berhivka település orosz elfoglalásáról tett bejelentést Jevgenyij Prigozsin, a Wagner katonai magánvállalat alapítója a Telegram-csatornáján.

Prigozsin szerint a Wagner-csoport teljes egészében ellenőrzése alá vonta Berhivkát.

Az orosz védelmi minisztérium hétfőn jelentette be az Artemivszktől északra lévő Paraszkovjivka község "felszabadítását". Korábbi orosz jelentések szerint ezen települések elfoglalása elvágja az Artemivszk városába Csasziv Jar felől vezető utolsó utánpótlási útvonalat.

Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője a pénteki hadijelentést ismertetve azt mondta, hogy az ukrán fegyveres erők vesztesége az elmúlt nap folyamán mintegy hatszáz fő volt, ebből mintegy 240-en a Donyeck környékén folytatott harcokban estek el. A tábornok szerint az orosz fegyveres erők az ukrán haditechnikai eszközök és katonai célpontok közül megsemmisítettek egyebek között három harckocsit, két amerikai gyártmányú M777-es löveget, egy lengyel Krab önjáró löveget, két vezetési pontot és hat hadianyagraktárt.

Az orosz ellenőrzés alá került területek hatóságai több településről, köztük Donyeckből jelentettek ukrán tüzérségi támadást.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
Nagyot mentek az amerikai tőzsdék

Nagyot mentek az amerikai tőzsdék

Felemás hangulatban telt a kereskedés reggel Ázsiában, de az európai tőzsdéken már látszik némi hangulatjavulás a hét korábbi részében látott eséshez képest. Megérkeztek ma a havi amerikai PCE-adatok, amelyek a várakozásoknak megfelelően az infláció további lassulását mutatták, ám mivel a tegnap megjelent második negyedéves adat már magában foglalta a júniust is, így nagy meglepetése nem lehetett számítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×