eur:
392.7
usd:
363.33
bux:
65938.65
2024. február 29. csütörtök Elemér
A Wagner Csoport orosz katonai magánvállalat székházának emblémája a szentpétervári épületen 2023. február 3-án. Ezen a napon az ukrán főügyészség bejelentette, hogy eljárást indított az Ukrajnában is harcoló zsoldoscég alapítója, Jevgenyij Prigozsin ellen.
Nyitókép: MTI/EPA/Anatolij Malcev

Befutott a Wagner csoport újabb győzelmi jelentése a frontról

Az Artemivszktől (Bahmuttól) északnyugatra fekvő Berhivka település orosz elfoglalásáról tett bejelentést Jevgenyij Prigozsin, a Wagner katonai magánvállalat alapítója a Telegram-csatornáján.

Prigozsin szerint a Wagner-csoport teljes egészében ellenőrzése alá vonta Berhivkát.

Az orosz védelmi minisztérium hétfőn jelentette be az Artemivszktől északra lévő Paraszkovjivka község "felszabadítását". Korábbi orosz jelentések szerint ezen települések elfoglalása elvágja az Artemivszk városába Csasziv Jar felől vezető utolsó utánpótlási útvonalat.

Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője a pénteki hadijelentést ismertetve azt mondta, hogy az ukrán fegyveres erők vesztesége az elmúlt nap folyamán mintegy hatszáz fő volt, ebből mintegy 240-en a Donyeck környékén folytatott harcokban estek el. A tábornok szerint az orosz fegyveres erők az ukrán haditechnikai eszközök és katonai célpontok közül megsemmisítettek egyebek között három harckocsit, két amerikai gyártmányú M777-es löveget, egy lengyel Krab önjáró löveget, két vezetési pontot és hat hadianyagraktárt.

Az orosz ellenőrzés alá került területek hatóságai több településről, köztük Donyeckből jelentettek ukrán tüzérségi támadást.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.01. péntek, 18:00
Kandrács Csaba
a Magyar Nemzeti Bank alelnöke
Átszakadt a frontvonal nyugaton, nyomul előre az orosz hadsereg - Híreink az ukrajnai frontról csütörtökön

Átszakadt a frontvonal nyugaton, nyomul előre az orosz hadsereg - Híreink az ukrajnai frontról csütörtökön

Egyelőre nem hivatalos jelentések szerint az orosz haderő tovább tudott menni Avgyijivkától nyugatra: egy nap alatt három kisebb faluba is betörtek. Közben ukrán jelentések szerint ellentámadás volt Krasznohorivkánál, sikerült az oroszokat teljesen kitolni a településről. Közben komoly aggályok merültek fel azzal kapcsolatosan, hogy az orosz haderő Moldovában készül katonai akcióra. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×