INFORÁDIÓ
2023. január 27. péntek
Angelika

ukrajna

ukrajnai háború

vlagyimir putyin

Vlagyimir Putyin orosz elnök a Független Államok Közössége (FÁK) asztanai csúcstalálkozóján 2022. október 14-én.

Vlagyimir Putyin: a Nyugat gyarmatává tette Ukrajnát

Infostart / MTI
Újabb cikkünk a témában:

Az orosz elnök ezt a Sanghaji Együttműködési Szervezet és a Független Államok Közössége (FÁK) tagállamai védelmi miniszteri találkozójának résztvevőihez intézett videoüzenetében hangoztatta.

"A Nyugat évek óta szégyentelenül kiszipolyozza és kihasználja Ukrajna erőforrásait, népirtásra és terrorra buzdított a Donyec-medencében, gyakorlatilag gyarmattá változtatta ezt az országot. Most pedig cinikusan ágyútölteléknek, faltörő kosnak használja az ukrán népet Oroszország ellen, továbbra is fegyverrel és lőszerrel látja el Ukrajnát, zsoldosokat küld oda, öngyilkos útra tereli az országot" - mondta az orosz vezető.

Putyin azzal vádolta meg az Egyesült Államokat, hogy a "NATO agresszív bővítésével" szerinte

"gyakorlatilag lerombolta a stratégiai stabilitás évtizedek alatt kialakított struktúráját".

Azt állította, hogy a Nyugat, az alternatív fejlődési modellek elrettentése céljából törvénytelen szankciókat vezet be, a "színes forradalmak" technológiáit alkalmazza, és katonai konfliktusokat szít.

Az orosz elnök szorgalmazta, hogy a Sanghaji Együttműködési Szervezet és a FÁK tagállamainak védelmi szervei egy, a jelenlegi kihívásoknak megfelelő biztonsági és együttműködési rendszert alakítsanak ki, de nem "valami mitikus íratlan szabályok", hanem kizárólag a nemzetközi jog és egymás érdekeinek tiszteletben tartása alapján. Rámutatott a folyamatos információcsere és a katonai-technikai együttműködés kiépítésének, a közös békefenntartó missziók, valamint a katonai kiképzés terén való együttműködés fontosságára.

Nyitókép: Vlagyimir Putyin orosz elnök a Független Államok Közössége (FÁK) asztanai csúcstalálkozóján 2022. október 14-én. MTI/AP/Kreml/Pool/Ramil Szitdikov
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018