eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Facebook/Dirk Schuebel

El kellett hagynia Fehéroroszországot az EU nagykövetének

Minszk döntése miatt.

Az EU fehéroroszországi nagykövete, Dirk Schuebel éles kritikát fogalmazott meg a fehérorosz kormánnyal szemben, és elhagyta posztját Minszkben, mert a fehérorosz kormány nem hosszabbította meg az akkreditációját és a vízumát - írta közösségi oldalán a diplomata.

Elmondása szerint a kormány megsértette az emberi és a nemzetközi jogot is, nemcsak a 2020-as választás előtti napokban, hanem a voksolás ideje alatt, különösen pedig az azt követő időszakban.

Az EU nem ismeri el a legutóbbi elnökválasztás eredményét, amelyen az ellenzék szerint Aljakszandr Lukasenka csalással győzött, majd tiltakozások robbantak ki, amelyeket brutálisan elfojtottak, az ellenzéki vezetők többségét pedig bebörtönözték vagy az ország elhagyására kényszerítettek.

A kormány "folyamatosan erőszakot alkalmazott ártatlan emberek ellen" - mondta Schuebel. Szerinte több mint 1340 politikai fogoly van Fehéroroszországban. Bejegyzésében a nagykövet szabadon bocsátásukat követelte. Külön kiemelte a bebörtönzött Alesz Bjaljackit, akinek szintén a szabadon engedését követelte, hogy átvehesse az idén neki odaítélt Nobel-békedíjat.

Címlapról ajánljuk
Hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak  - Versenyfutás az idővel

Hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak - Versenyfutás az idővel

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 16:00
×
×
×
×