eur:
389.63
usd:
363.63
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
2012. december 18-án készült kép II. Erzsébet brit királynőről, amint búcsúzik a Külügyi és Nemzetközösségi Hivatal munkatársaitól Londonban. A királynő életének 97., uralkodásának 71. évében a skóciai Balmoral kastélyában 2022. szeptember 8-án elhunyt. II. Erzsébet királynő édesapja, VI. György király halálának napján, 1952. február 6-án lépett az Egyesült Királyság trónjára. Halálának pillanatától elsőszülött fia, a 73 esztendős eddigi trónörökös, Károly a brit uralkodó III. Károly néven.
Nyitókép: MTI/AP Pool/Alastair Grant

A királyi család közzétette II. Erzsébet utolsó portréját

A közelmúltban, a királynő platinajubileumának alkalmából készült.

II. Erzsébetet ma kísérik el utolsó útjára, a windsori kastély VI. György királyról elnevezett emlékkápolnájának kriptájában helyezik majd el a koporsóját néhai férjéével, Fülöp hercegével együtt.

Az eseményre kétezer meghívott vendég hivatalos, és mintegy egymillióan követhetik az utcákról és az egyes helyszíneken várakozva.

A temetés napja alkalmából a királyi család közzétette a királynőről készült utolsó portréfotót. Ez a közelmúltbeli platinajubileum alkalmából készült: II. Erzsébet volt az első brit uralkodó, aki elérte ezt a mérföldkövet, mivel több mint 70 évig ült a trónon.

Windsor, 2022. szeptember 19.
A londoni királyi rezidencia, a Buckingham-palota által 2022. szeptember 18-án közreadott kép II. Erzsébet brit uralkodóról Windsorban. II. Erzsébet hosszas betegeskedés után, életének 97., uralkodásának 71. évében, szeptember 8-án hunyt el Balmoralban, a királyi család nyári skóciai rezidenciáján. A királynőt a windsori kastély emlékkápolnájában helyezik végső nyugalomra szeptember 19-én. A felvétel 2022. májusában készült.
MTI/AP/Buckingham Palace/Ranald Mackechnie
Windsor, 2022. szeptember 19. A londoni királyi rezidencia, a Buckingham-palota által 2022. szeptember 18-án közreadott kép II. Erzsébet brit uralkodóról Windsorban. II. Erzsébet hosszas betegeskedés után, életének 97., uralkodásának 71. évében, szeptember 8-án hunyt el Balmoralban, a királyi család nyári skóciai rezidenciáján. A királynőt a windsori kastély emlékkápolnájában helyezik végső nyugalomra szeptember 19-én. A felvétel 2022. májusában készült. MTI/AP/Buckingham Palace/Ranald Mackechnie

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Tíz éve nem láttunk a hazai ingatlanpiacon ilyen alacsony számokat

Tíz éve nem láttunk a hazai ingatlanpiacon ilyen alacsony számokat

Tíz éve nem volt olyan alacsony a hazai ingatlanbefektetési piac forgalma, mint 2023-ban. A mintegy 600 millió euró 38 százalékos visszaesést jelent a megelőző évhez képest. A csökkenés közepette viszont tovább emelkedett a magyar befektetők aránya, elérve a 82 százalékot. Ezzel párhuzamosan az irodapiacon és az ipar-logisztika szegmensben is emelkedtek a hozamok, miután a magas finanszírozási költségek és a mérsékelt bérleti kereslet továbbra is kivárásra ösztönzi a befektetőket. Mindez azonban nem magyar sajátosság, Nyugat-Európában is hasonló folyamatokat látunk, ahol az elmúlt két évben a kelet-közép-európainál is jelentősebb ingatlanérték-csökkenések mentek végbe.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×