eur:
394.23
usd:
370.28
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Bevásárlóközpont romjai között tűzoltók 2022. június 28-án, az ukrajnai Kremencsukot érő orosz rakétatámadás másnapján.
Nyitókép: MTI/EPA/Oleg Petraszjuk

Oroszország: nem a bevásárlóközpontot, hanem fegyverraktárakat lőtt a légierő

Azt közölték, hogy a légierő csapása nyugati gyártmányú fegyvereket és lőszereket ért, amelyeket a Donyec-medencében harcoló ukrán csapatoknak szándékoztak továbbszállítani, és a bevásárlóközpont használaton kívül volt.

Az orosz légierő az Egyesült Államokból és az Európai Unióból szállított fegyvereket tároló hangárokra mért csapást precíziós rakétákkal a Poltava megyei Kremencsuk ukrán városban, a közúti helyi gépgyár közelében - közölte Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője kedden újságírókkal, miközben a luhanszki szakadárok bejelentést tettek az amerikai HIMARS sorozatvető első ukrán bevetéséről.

A tábornok szerint a csapás nyugati gyártmányú fegyvereket és lőszereket ért, amelyeket a Donyec-medencében harcoló ukrán csapatoknak szándékoztak továbbszállítani.

"A nyugati fegyverekhez raktározott lőszerek felrobbanása tüzet okozott a gyárépület mellett található, nem működő bevásárlóközpontban" - tette hozzá.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hétfőn azt írta Telegram-csatornáján, hogy Kremencsukban kigyulladt egy bevásárlóközpont, állítása szerint orosz rakétatámadás miatt. Az ukrán híradások legkevesebb tíz halottról és negyven sebesültről számoltak be. Dmitrij Poljanszkij, Oroszország ENSZ-nagykövetének helyettese azt mondta, hogy a bevásárlóközpont körüli helyzetben sok a kirívó ellentmondás, ami szerinte hasonlít a bucsai "provokáció" esetére.

Címlapról ajánljuk
Európa-liga élőben: csodát kellene tennie a Liverpoolnak a továbbjutáshoz
élő közvetítés

Európa-liga élőben: csodát kellene tennie a Liverpoolnak a továbbjutáshoz

A Liverpool szempontjából katasztrofálisan „sikerült” első mérkőzés miatt háromgólos hátrányból kezdik a Vörösök Bergamóban az Atalanta elleni visszavágót. A tét az Európa-liga elődöntőjébe jutás. Szoboszlai Dominik visszakerült a kezdő tizenegybe, a középpályások közül Endo és Elliott is kimaradt.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×