eur:
394.88
usd:
371.39
bux:
65655.92
2024. április 16. kedd Csongor
Járőröző rendőrök a prágai Károly hídon 2020. október 28-án. A koronavírus-járvány megfékezése miatt elrendelt kijárási tilalom ezen a napon lépett életbe Csehországban. A kormányrendelet szerint este kilenc órától reggel ötig a csehek csak bizonyos kivételekkel - egyebek között a munkahelyre való utazás vagy egészségi probléma - hagyhatják el lakhelyüket.
Nyitókép: MTI/EPA/Martin Divisek

Éles kritikát kapott a magyar kormány Prágából szankcióügyben

A cseh külügy vezetője elfogadhatatlannak nevezte, hogy Budapest nem támogatja feltétel nélkül az olajkereskedelmi tilalmat.

Elfogadhatatlan Magyarország elutasító álláspontja az orosz energiaexportot érintő európai uniós szankciók ügyében - írta Jan Lipavsky cseh külügyminiszter a Twitteren kedden megjelentetett bejegyzésében.

Josep Borrell uniós kül- és biztonságpolitikai főképviselő hétfőn este az EU-tagállamok külügyminisztereinek egynapos brüsszeli tanácskozását követően közölte, hogy továbbra is hiányzik az uniós tagállamok egybehangzó, a javasolt olajbehozatali tilalomhoz szükséges támogatása, ezért a tárgyalások ez ügyben folytatódnak.

Az Európai Bizottság kompromisszumos javaslatait, miszerint Szlovákia és Magyarország az olajembargó ügyében 2024 végéig, Csehország pedig 2024 közepéig halasztást kapnának, diplomáciai források szerint Prága és Pozsony elfogadta, míg Magyarország újabb feltételeket szabott - írta kedden a CTK cseh hírügynökség.

Jan Lipavsky elfogadhatatlannak tartja a magyar kormány hozzáállását az orosz energiaexportot megcélzó szankciókhoz. "Európának, különösen most, egységesebbnek kell lennie, mint korábban bármikor" - szögezte le a cseh külügyek irányítója a Twitteren.

Címlapról ajánljuk

Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Az első napon leállíttatta a belga rendőrség a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciáját Brüsszelben. A helyi jelentések szerint a rendezvény folytatódik, de új vendégeket már nem engednek be. A hatóságok a délutánra meghirdetett ellentüntetésre hivatkozva akarják beszüntetni a konferenciát, amelyet korábban már két brüsszeli helyszín is elutasított.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×