eur:
392.68
usd:
366
bux:
66623.14
2024. április 26. péntek Ervin
Give me money or die. Furious loaded savage man holding a weapon in his hand and pointing it at his victim while wearing black hoodie
Nyitókép: yacobchuk/Getty Images

A gyülekezet fegyverezte le a misén lövöldözőt

Az eset Kaliforniában, egy ázsiai presbiteriánus templomban történt.

Egy ember meghalt, további öt pedig megsebesült egy lövöldözésben egy dél-kaliforniai ázsiai presbiteriánus templom vasárnapi miséjén – közölték a helyi hatóságok. A NBCNews Telex által szemlézett helyszíni beszámolója szerint Orange megyei seriff hivatala azt közölte, a Laguna Woods városában működő gyülekezet tagjai saját maguk kapták el a gyanúsítottat, és vettek el tőle két kézifegyvert, amelyeket a később kiérkező rendvédelmi szerveknek átadtak.

Négy áldozat súlyos sérüléseket szenvedett, ők mindannyian idős ázsiai amerikaiak, a halálos áldozat kilétéről egyelőre nem adtak ki információt. Ahogy az elkövető személyazonossága sem nyilvános még. Letartóztatták a halálos kimenetelű merénylet elkövetésének és tervezésének vádjával, az esetet lehetséges gyűlölet-bűncselekményként is vizsgálják. A templomban 40 tajvani egyházhoz tartozó ember tartózkodott, amikor a lövöldözés kitört.

Az ország átellenes végében történt is súlyos gyűlöletbűncselekmény történt szombaton: egy 18 éves elkövető 13 emberrel végzett a New York államban lévő Buffalo szupermarketjében.

Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×