eur:
368.52
usd:
344.38
bux:
48800.45
2023. június 7. szerda Róbert
Deutsch Tamás, az MTK Budapest elnöke beszél az MTK Esport Arénában, az Új Hidegkuti Nándor Stadionban 2019. szeptember 27-én. A sportág 2,1 millió euróból kialakított első magyarországi arénájában videojátékosok mérik össze ügyességüket, de ezen kívül különféle konferenciáknak és egyéb rendezvényeknek is otthon adhat a létesítmény.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Deutsch Tamás szerint a baloldal nemzetközi oltásellenes propagandát folytat

A Fidesz-KDNP európai parlamenti (EP) delegációvezetője egy videóban beszélt erről.

Deutsch Tamás kiemelte: a magyar baloldal a héten Brüsszelben újra szintet lépett az oltásellenes propagandában. Az uniós vakcinaútlevélről szóló EP-vita során az MSZP-s, DK-s, Momentumos és jobbikos EP-képviselők "egymásra licitálva azzal ijesztgették a magyarokat", hogy majd nyáron a keleti vakcinával beoltottak a külföldre utazásukkor hátrányba kerülhetnek a más vakcinákkal beoltottakhoz képest. "Ócska riogatásról van szó!" - szögezte le a politikus, hozzátéve: bármilyen vakcinával oltottak be egy magyart, mindenképpen tud majd nyáron utazni, ha akar.

Az EP-képviselő szerint az egésszel az volt a baloldal nyilvánvaló szándéka, hogy ismét elbizonytalanítsák az embereket és így lebeszéljenek az oltakozásról. "Nyíltan oltásellenes lépéseik mellett ez egy sunyi oltásellenes manőver volt" - mondta.

Ráadásul - mint hozzátette - a magyar baloldal képviselői a napokban "lelkesen" támogatták azt az EP-javaslatot is, amely a tesztelések kapcsán azt a hamis és veszélyes látszatot kelti, hogy a tesztelés az oltáshoz hasonlóan védettséget jelent. "Ez már a baloldal sunyi oltásellenességének netovábbja volt" - jegyezte meg a képviselő.

Deutsch Tamás hangsúlyozta: a tesztelés a fertőzöttek kiszűrését szolgálja. Semmilyen tesztelés sem jelent védelmet a fertőzéssel szemben, csak a védőoltás, ami viszont életet ment - rögzítette.

A Fidesz-KDNP európai parlamenti delegációvezetője azt mondta: arra kérnek mindenkit, ne hallgassanak a magyar baloldal "most már Brüsszelből is hangoztatott, hol nyílt, hol sunyi oltásellenes kampányára".

"Ne csináljon senki politikai kérdést az oltásból!" - emelte ki Deutsch Tamás, hozzáfűzve: "mindenki vegye fel a védőoltást, mert emberéletekről van szó. Minden beadott védőoltás életet ment."

"Az oltás nemzeti ügy" - szögezte le Deutsch Tamás.

Címlapról ajánljuk
Sz. Bíró Zoltán: Putyin háborúja az orosz hegemónia visszaállításáról szól

Sz. Bíró Zoltán: Putyin háborúja az orosz hegemónia visszaállításáról szól

A következő években százmilliárd dolláros plusszal számolhat Oroszország, vészhelyzetben lesz hová nyúlni és anyagilag ezt a háborút folytatni tudja – mondta Sz. Bíró Zoltán történész az InfoRádió Aréna című műsorában. Az Oroszország-szakértő beszélt az orosz belpolitika és gazdaság helyzetéről, a Putyinhoz közel álló körökről, Jevgenyij Prigozsin kirohanásairól, illetve Kína üzenetértékű közép-ázsiai terjeszkedéséről is.
VIDEÓ
Vihar előtti csend uralkodik a tőzsdéken

Vihar előtti csend uralkodik a tőzsdéken

A hét korábbi részében nem igazán láttunk határozott mozgásokat a tőzsdéken, és úgy látszik, hogy az amerikai adósságplafon-megállapodás utáni rali lendülete mostanra gyakorlatilag teljesen kifulladt. Ezzel párhuzamosan a befektetők már inkább az új impulzusokra várnak, ilyen lehet az amerikai jegybank jövő heti kamatdöntése, ahol a piac széles körben arra számít, hogy a Fed most már szünetelteti a kamatemeléseket – ehhez képest egy meglepő lépés például hozhatna nagyobb mozgást piacon, de alapvetően inkább a jegybanki kommunikáció lesz fontos. Viszont a mai naphoz visszatérve, az ázsiai tőzsdéken vegyes mozgásokat láttunk, miután az országból érkező külkereskedelmi adatok további lassulást mutattak. Ami pedig ez európai piacokat illeti, a mozgások irány itt sem egyértelmű, csupán kis elmozdulások láthatók a vezető indexeken. Ezzel szemben az USA-ban mérsékelt emelkedés látszik a szerdai kereskedésben, főleg a Nasdaq kapott új erőre.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×