eur:
393.83
usd:
364.67
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Később tartják meg egy skandináv állam helyhatósági választásait

Finnország így döntött, áprilisban kellene.

A koronavírus-járvány miatt június közepére halasztják a jövő hónapban esedékes helyhatósági választásokat Finnországban, mert attól tartanak, hogy a fertőzöttek számának megugrása miatt alacsony lesz a részvétel, és a voksolás után még jobban felgyorsulna a járvány terjedése.

A halasztást Anna-Maja Henriksson igazságügyi miniszter jelentette be szombaton.

Finnország a járvány által legkevésbé érintett európai országok egyike, de a hatóságok aggódnak amiatt, hogy az utóbbi időben megugrott a fertőzéses esetek száma, és felbukkantak újfajta vírusvariánsok, elsősorban a fővárosban, Helsinkiben és a környékén.

Az április 18-ra tervezett helyhatósági választást június 13-án tartják meg - mondta Henriksson, aki szerint alááshatta volna a választás legitimitását, ha túl sokan maradnak távol az áprilisi voksoláson.

A tíz finn parlamenti párt közül kilenc egyetért a halasztással. Egyedül a Finnek (korábban Igazi Finnek) jobboldali párt tartaná meg az eredeti időpontban a választást.

A járvány kezdete óta az 5,5 milliós Finnországban 61 552 ember kapta el a koronavírus-fertőzést, 767-en haltak bele a vírus okozta Covid-19 betegség szövődményeibe, és jelenleg 239 embert ápolnak kórházban.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×