eur:
389.37
usd:
363.73
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Mintát cseppent egy antigén gyorsteszt paneljére a Debreceni Alapellátási és Egészségfejlesztési Intézet munkatársa a szociális szférában dolgozók koronavírus tesztelésén az intézet fogászati ügyeletének épületében 2021. január 17-én.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Pokolgépes támadás érhetett egy tesztközpontot Hollandiában

Személyi sérülés nem történt, de a környéket lezárták.

Robbanás történt egy észak-hollandiai település, Bovenkarspel koronavírus-tesztközpontjánál, a rendőrség szerint pokolgépes támadásról van szó – írta az NLTimes című holland hírportál.

A rendőrség közölte, hogy emberi sérülés nem történt, a központ öt ablaka megrongálódott. Az épület környékét lezárták, a pokolgép teljes hatástalanításának érdekében a hatóságok a védelmi minisztérium különleges részlegéhez fordultak segítségért. A holland NOS műsorszolgáltató szerint a detonátort egy fémcsőbe helyezték, amely a tesztközpont kapuja előtt robbant fel.

A rendőrség szóvivője elmondta, hogy reményeik szerint néhány órán belül tisztázzák az eset részleteit. Hangsúlyozta:

minden jel arra mutat, hogy célzott támadás történt.

Karácsony előtt vandálok gyújtottak fel a hollandiai Urk kistelepülésen egy szabadtéri tesztközpontot, továbbá Amszterdamban és a limburgi Urmondban is megrongálták több tesztelőhely ablakait.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Rángatják a tőzsdéket

Rángatják a tőzsdéket

Vegyes mozgásokat látunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×