eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Joe Biden amerikai elnök aláírja az országban tomboló koronavírus-járvány megfékezése érdekében hozott rendkívüli intézkedést a washingtoni Fehér Házban 2021. január 20-án, közvetlenül a beiktatása után. A rendelet értelmében Biden kötelezővé tette a maszkviselést az Egyesült Államok minden szövetségi kézben lévő épületében és területén. A 78 éves Bident az Egyesült Államok 46. elnökévé iktatták be ezen a napon.
Nyitókép: MTI/EPA/The New York Times/Doug Mills

Zöld utat kapott a Biden-csomag

A Nancy Pelosi által vezetett képviselőházban nagyrészt pártok mentén szavaztak a hatalmas csomagról, ami a Covid miatt nehéz helyzetbe került amerikaiak millióinak nyújt közvetlen pénzügyi támogatást.

Elfogadta a képviselőház Joe Biden 1900 milliárd dolláros gazdaságösztönző csomagját, melynek keretében 1400 dollárt juttatnának minden egyes, évi 75 ezer dollárnál alacsonyabb jövedelemmel rendelkező amerikainak, kiterjesztenék a munkanélküli segélyeket, további támogatásokat nyújtanának a kisvállalkozásoknak, valamint a rászoruló városoknak és szövetségi államoknak – idézi a CNBC-t a Portfolio. Emellett 15 dolláros óránkénti minimálbért vezetnének be és például a koronavírus-vakcinák gyártására és terjesztésére is többletforrásokat biztosítanának.

A csomag most a szenátus elé kerül, ahol Joe Biden reményei szerint szintén gyorsan zöld utat fog kapni.

A lap emlékeztet, a tavalyi évben az Egyesült Államokban már egy 2300 milliárd dolláros, majd egy közel 900 milliárd dolláros ösztönzőcsomagot is megszavaztak a járvány gazdasági hatásainak enyhítésére.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×