eur:
392.75
usd:
366.12
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Pixabay

Van ország, ahol kárpótlás jár az oltás komoly mellékhatásaiért

Nem is akármennyi: több ezer dollár

Több ezer dollárnak megfelelő összeget fizetnek a szingapúri hatóságok azoknak a helyi lakosoknak, akiknél komoly mellékhatásokat okoz a koronavírus elleni oltás - írta pénteken The Straits Times című szingapúri napilap.

Az újság az egészségügyi minisztérium új pénzügyi programjából kiemeli, hogy a hatóságok tízezer szingapúri dollárt (2,2 millió forint) fizetnek azoknak, akik az oltás következtében kórházba, intenzív osztályra kerülnek. Halál vagy az életet maradandóan befolyásoló súlyos mellékhatások esetén a kormány ennek a több mint hússzorosát - 225 ezer szingapúri dollárt - fizeti ki.

A hatóságok ezzel akarják erősíteni a lakosságban azt a meggyőződést, hogy szükség van az oltásra. Az egészségügyi minisztérium hangsúlyozza, hogy ez nemcsak a szingapúri állampolgárokra vonatkozik, hanem az országban állandó jelleggel élő külföldiekre és a családtagjaikra is.

Szingapúrban a tavalyi év végén kezdődött az oltási kampány, legelőször az egészségügyi dolgozók kapták meg a Pfizer/BionTech oltását, utána a kormány tagjai,

majd a veszélyeztetett korosztályhoz tartozók következtek. A lakosság tömeges oltása szerdán vette kezdetét, és a hatóságok arra számítanak, hogy az év harmadik negyedévére a helyi lakosok zöme megkapja az oltást.

A baltimore-i Johns Hopkins egyetem összesítése szerint az 5,6 milliós délkelet-ázsiai városállamban a járvány kezdete óta 59 425 fertőzöttet regisztráltak, és 29-en haltak bele a vírus okozta Covid-19 betegség szövődményeibe.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×