eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán
Megkapja a Pfizer-BioNtech vakcinából készült koronavírus elleni védőoltást egy egészségügyi dolgozó a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházban 2021. január 9-én.
Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás

Újabb segítséget kap a Pfizer/BioNTech a vakcinagyártásban

A francia Sanofi után a svájci Novartis is beszáll a konzorcium koronavírus elleni vakcinájának gyártásába

A lépés célja a gyártási kapacitás bővítése az óriási kereslet kielégítése érdekében.

A végleges jóváhagyásra váró megállapodás értelmében a Novartis 2021 második negyedévében kezdené meg a gyártást a német határ közelében lévő Steinben található üzemében.

"A Novartis több fronton is cselekszik a világjárvány elleni globális fellépés támogatása érdekében" - írta a vállalat egyik vezetője.

Eddig három nyugati oltóanyag kapta meg a szükséges engedélyeket, a Pfizer/BioNTech konzorcium, a brit AstraZeneca és az Oxfordi Egyetem, valamint az amerikai Moderna készítménye, a korlátozott gyártási kapacitások és a szállításokban tapasztalható fennakadások azonban megnehezítik a legsérülékenyebb csoportok minél előbbi beoltását.

Néhány napja a francia Sanofi jelentette be, hogy besegít a vakcinagyártásba, és az év végéig több mint 100 millió adagot leszállít az Európai Uniónak a Pfizer/BioNTech oltóanyagából.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×