eur:
392.82
usd:
366.14
bux:
66803.65
2024. április 26. péntek Ervin
Angela Merkel német kancellár sajtóértekezlete az Európai Unió kétnapos brüsszeli csúcstalálkozójának második napi ülése után, 2020. október 15-én.
Nyitókép: Angela Merkel német kancellár sajtóértekezlete az Európai Unió kétnapos brüsszeli csúcstalálkozójának második napi ülése után, 2020. október 15-én. MTI/EPA/AFP pool/Kenzo Tribouillard

Angela Merkel újabb szigorító intézkedéseket jelentett be

Az iskolások szüleinek szólnak elsősorban a legújabb intézkedések.

Meghosszabbítják az érvényben lévő korlátozásokat és újabb szigorításokat vezetnek be Németországban a koronavírus-járvány miatt - jelentette be Angela Merkel kancellár kedd délután, miután egy videokonferencia keretében csaknem öt órán keresztül tanácskozott a tartományi miniszterelnökökkel.

A szövetségi kormány és a tartományok vezetői úgy döntöttek, hogy január 31-ig fenntartják és szigorítják a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozásokat - jelentette be Angela Merkel. Hozzátette: a karácsonyi ünnepek idején lehetővé tett enyhítések miatt várhatóan csak január második felében kapnak világos képet az intézkedések hatásáról.

A kancellár hangsúlyozta: a cél továbbra is az, hogy a hétnapos incidencia (a százezer lakosra jutó fertőzöttek száma) 50 alá csökkenjen, ugyanis csak így válik lehetővé a fertőzéslánc nyomon követése. A kancellár arról is szólt, hogy ennek nagy jelentősége van a vírus Nagy-Britanniából terjedő, új mutánsa miatt. Az "abszolút szükséges minimumra" csökkentik az emberi kapcsolatokat.

  • A fertőzési gócpontokban korlátozzák a helyiek mozgásterét.
  • Az iskolák és az óvodák továbbra is zárva tartanak.
  • A szülők a korábbinál hosszabb ideig, 20 napig maradhatnak otthon gyermekeikkel.
  • Bezárják az üzemi konyhákat.

A kancellár és a tartományi miniszterelnökök legközelebb január 25-én ülnek össze, hogy értékeljék az intézkedések hatását.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×