eur:
392.78
usd:
367.89
bux:
0
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Joe Biden, az amerikai Demokrata Párt elnökjelöltje, volt alelnök beszédet mond a Delaware állambeli Wilmingtonban 2020. november 5-én, két nappal az amerikai elnök-, valamint képviselőházi és részleges szenátusi választások után. A rendkívül sok postán leadott szavazat feldolgozása miatt még nem nem dőlt el ki nyeri az elnökválasztást az Egyesült Államokban. A szoros küzdelem az újraválasztásért induló Trump, és kihívója Biden között zajlik.
Nyitókép: MTI/AP/Carolyn Kaster

Alakul Joe Biden "karanténos" beiktatási ünnepsége

A január 20-ai esemény természetesen a járványhelyzet miatt nem lesz szokványos.

Joe Biden megválasztott amerikai elnök és Kamala Harris megválasztott alelnök január 20-án a törvényhozás épületének lépcsőjén fogja letenni a hivatali esküt, de a beiktatási ceremóniát nagyobb részben virtuálisan tartják meg a koronavírus-járvány miatt - közölte Tony Allen, az illetékes tervezési bizottság vezetője kedden.

Allen szerint a rendezvényt és a hagyományos felvonulást is korlátozott számú résztvevővel fogják megtartani, illetve a lebonyolítást a körülményeknek megfelelően átszabják.

A tervezési bizottság felszólította az embereket, hogy ne utazzanak Washingtonba az elnöki beiktatásra. Az ilyen események ugyanis a múltban százezreket vonzottak.

"Célunk egy olyan beiktatási ceremónia lefolytatása, amely biztonságos az emberek számára, egyben tisztelettel adózik az elnökség nagyszerű hagyományai előtt, és megmutatja a Biden-Harris-kormányzat befogadó, egyenlő és egységes állampolgárságra épülő megújított amerikai jövőképét" - emelte ki Allen.

A bizottság vezetője szerint a beiktatás hasonló lesz a Demokrata Párt nyáron tartott elnökjelölt-állító konvenciójához, amelyen szintén többen csak virtuálisan vettek részt.

A világjárvány szakértők szerint csak súlyosbodni fog a télen.

Az Egyesült Államok a járvány által legerősebben sújtott ország a világon. Eddig több mint 16,5 millió fertőzöttet azonosítottak, az elhunytak száma pedig mintegy 300 ezer.

Joe Biden bejelentette, hogy elnöksége első száz napjában százmillió amerikai állampolgárt akar beoltatni a koronavírus ellen.

Az elektori kollégiumban hétfőn 306-232 arányban voksoltak Joe Biden demokrata politikusra, megerősítve ezzel a november 3-i választás eredményét. Ennek ellenére nem világos, hogy a hivatalban lévő elnök, Donald Trump, aki eddig nem ismerte el választási vereségét és több államban is pert indított a választási eredmények megváltoztatására, részt fog-e venni Biden beiktatásán vagy találkozik-e vele a Fehér Házban, ahogy azt a hagyományok megkövetelik.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Izrael bejelentette, hogy nem hagyja válasz nélkül Irán tömeges drón- és rakétatámadását. Dél-Libanonban már meg is ölték a Hezbollah néhány fontos parancsnokát, de lehet, hogy Jeruzsálemben ennyivel nem fogják beérni. Szakértők most azt találgatják, vajon hogyan vághatna vissza Izrael a határaitól több mint ezer kilométerre lévő Iránnak.

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×