eur:
394.94
usd:
363.25
bux:
65450.33
2024. március 19. kedd Bánk, József
Ingyenes arcmaszkot ad egy gyógyszerész a koronavírus fertőzés szempontjából fokozottan veszélyeztetett csoportba tartozó vásárlóinak egy milánói gyógyszertárban 2020. április 8-án. Olaszorszországban eddig 135 586 igazolt fertőzöttet vettek nyilvántartásba és 24 392 ember gyógyult meg.
Nyitókép: MTI/EPA/ANSA/Mourad Balti Toutati

Kevesebb fertőzött, több halálos áldozat Olaszországban

Már 55 ezernél is többen haltak meg a járvány kitörése óta.

Ismét nőtt a koronavírus-járvány halálos áldozatainak napi száma Olaszországban hétfőn, miközben a fertőzöttek száma enyhén csökkent.

Az olasz egészségügyi minisztérium szerint az utóbbi 24 órában 672-en hunytak el a fertőzés következtében. Egy nappal korábban 541 halálesetet regisztráltak.

A fertőzöttek napi száma ugyanakkor valamelyest csökkent a vasárnap azonosított 20 648 esethez képest, ugyanis hétfőn 16 377 új fertőzöttet jelentettek.

Az utóbbi egy napban 130 524 koronavírus-tesztet hajtottak végre, ezek 12,5 százaléka pozitív eredményt mutatott.

A karanténban lévő olaszok száma 24 óra alatt 759 139-ről 751 540-re apadt. Viszont a kórházakban koronavírussal kezelt páciensek száma ugyanezen időszakban 32 879-ről 33 187-re emelkedett. Az intenzívosztályokon ápolt betegek száma jelenleg 3744.

Olaszországban a járvány február 20-i kitörése óta több mint 1,6 millió fertőzöttet azonosítottak, akik közül 55 576-an hunytak el a kórban.

Az olasz vezetés egyes régiókban valamelyest enyhített a járványügyi intézkedéseken, miután ezek a korlátozások sikerrel jártak. Lombardia, Piemont és Calabria tartományban enyhítettek a november elején bevezetett szigorú korlátozásokon: kiemelten veszélyes, vörös zónából közepesen veszélyes, narancssárga színű besorolásba léptek át.

Az eddig bezárt üzletek megnyitottak, a vendéglátást továbbra is zárva tartják. a kormány kedden készül ismertetni járványügyi stratégiáját a karácsonyi ünnepekre. Ez a többi között országos síelési tilalmat is magában foglalna.

Címlapról ajánljuk

Állami támogatások: komoly feszültségforrás készül az EU-tagállamok között

A kormányok állami támogatásokat nyújthatnak gazdaságaik versenyképességének növelése érdekében, és ezzel nem minden tagállam ért egyet. Máthé Réka Zsuzsánna, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Európa Stratégia Kutatóintézetének tudományos munkatársa szerint az ideiglenes szabályozás nagy nyertese a német, a francia és a magyar gazdaság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Kiderült: év végéig visszatöltik amerikai olaj-készleteket, és csak átmeneti az új LNG-projektek blokkolása

Kiderült: év végéig visszatöltik amerikai olaj-készleteket, és csak átmeneti az új LNG-projektek blokkolása

Az Egyesült Államok energiaügyi minisztere azt jelentette be hétfőn, hogy az év végére az ország stratégiai kőolajkészlete (SPR) várhatóan eléri vagy meghaladja a két évvel korábbi szintet, amikor egy példátlanul nagy, 180 millió hordós készletleépítés indult el az olajárak letörése érdekében. Jennifer Granholm azt is hangsúlyozta, hogy csak átmeneti jellegű, mindössze néhány hónapig tartó szünetet jelent a Biden-adminisztráció döntése, hogy megállították a további LNG-kapacitások kiépülését, amelyek exporta vitték volna a cseppfolyós földgázt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×