eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi
Koronavírussal fertőzött beteget gurítanak ki hordágyon egy mentőhelikopterből a strasbourgi Hautepierre kórház előtt 2020. november12-én. A beteget a Métropole de Lyon területi önkormányzat egyik kórházából hozták, ahol már nem volt több szabad betegágy a koronavírusos betegek számára.
Nyitókép: MTI/AP/Jean-Francois Badias

Franciaország épp most lehet túl a nehezén

Óvatosan optimista nyilatkozatot tett az egészségügyi miniszter az utóbbi idők adatai után.

Franciaországban az elmúlt 24 órában kevesebb, mint tízezer új koronavírusos fertőzöttet regisztráltak, amire október 12. óta nem volt példa - közölte hétfő este az egészségügyi tárca. Hétfőn 9406 új esetet regisztráltak a hatóságok, a vasárnapi 27 ezer, a szombati 32 ezer és az egy héttel ezelőtti több mint 60 ezres rekord után.

A pozitív tesztek aránya viszont visszaemelkedett 16,9 százalékra az előző napi 16,4-ről, és az elhunytak száma is 506-tal emelkedett az előző napi 306 után.

A járvány kezdete óta 45 054-en vesztették életüket a Covid-19 betegségben, közülük több mint 30 ezren tavasszal. A kórházban ápoltak száma jelenleg 33 466, ami 416 beteggel több, mint vasárnap volt.

Olivier Véran egészségügyi miniszter hétfőn egy lapinterjúban elmondta:

az adatok arra utalnak, hogy Franciaország túl van a koronavírus-járvány tetőzésén.

A területi eltérések még jelentősek

A Lyon központú Auvergne-Rhone-Alpes régióban - ahonnan még hétfő reggel is szállítottak el repülővel súlyos betegeket - nyolccal nőtt az elmúlt 24 órában az intenzív osztályokon ápoltak száma, miközben a párizsi kórházakban 27-tel csökkent a súlyos betegek száma.

Miután vasárnap több nagyvárosban is utcai imádkozással tüntettek katolikusok amiatt, hogy nem tarthatók misék a templomokban, Jean Castex miniszterelnök hétfőn a vallási vezetőknek megígérte, hogy amennyiben folytatódik a fertőzöttek és az intenzív osztályra kerülők számának csökkenése, december 1-jétől nemcsak a kereskedelem számára kezdődhet meg a korlátozások fokozatos feloldása, hanem a vallási helyeken is engedélyezettek lesznek ismét az istentiszteletek. A karantén idején a vallási helyek és a templomok nyitva tarthatnak, de az esküvőkön és a temetéseken kívül nem engedélyezettek a vallási gyülekezések.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Ha ekkora barátaink a lengyelek, miért nem kereskedünk velük többet?

Ha ekkora barátaink a lengyelek, miért nem kereskedünk velük többet?

Magyarország külkereskedelme az elmúlt évtizedekben jelentősen átalakult, és bár a lengyel-magyar gazdasági kapcsolatok tartották a lépést a változással, kiugró teljesítményről nincs szó, hiába a szoros kulturális és politikai kapcsolatok. A Lengyel-Magyar Gazdasági Kamarával együttműködésben készült cikkünk annak jár utána, hogy milyen hasonlóságok és különbségek vannak a lengyel és a magyar üzleti környezetben, valamint hogy milyen kihívásokkal nézhetnek szembe magyar cégek, amikor belépnének a lengyel piacra.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×