INFORÁDIÓ
2023. március 24. péntek
Gábor, Karina

donald trump

joe biden

elnökválasztás

választási csalás

platform

összeesküvés-elmélet

internet

Donald Trump amerikai elnök nyilatkozik a washingtoni Fehér Ház déli kertjében, mielőtt elutazik az arizonai Yumába 2020. június 23-án. Trump közölte, a szövetségi kormányzat  kész segítséget nyújtani a rend helyreállításához Seattle-ben, illetve hamarosan elnöki rendeletet ad ki az amerikai történelmi emlékművek és szobrok védelméről.

Menekülőúton az elnökválasztással kapcsolatos álhírek

Infostart

Miután a Facebook elkezdte letiltani az amerikai választási csalásokkal kapcsolatos összeesküvés-elméleteket, a felhergelt közönség újabb platformokat keresett magának.

Egy ideig nagyon szoros küzdelem volt a republikánus Donald Trump és a demokrata Joe Biden között az amerikai elnökválasztáson, de mostanra eldőlt, hogy Biden lesz az Egyesült Államok 46. elnöke. Trump azonban többször is kiáltott – egyelőre minden bizonyíték nélkül – választási csalást, melyet támogatói átvettek, és egy adag összeesküvés-elmélet kíséretében tovább terjesztettek. Ha pedig jönnek az efféle üzenetek tiltásai és korlátozásai, mindig van hová menekülni – írja a Computerworld.hu.

A nagyobb közösségi oldalak, például a Facebook, már elkezdték letiltani az ilyen álhíreket terjesztő csoportokat, így azok most olyan platformokon találtak otthont, mint a Discord vagy a Parler, ahol

sokkal kevésbé szigorúak a közösségi irányelvek.

Előbbi arról híres, hogy semmit nem szankcionál, ami nem ütközik konkrétan törvénybe. Ennek következtében a gyűlöletbeszédtől kezdve az összeesküvés-elméleteken keresztül egészen a nyíltan kimondott holokauszttagadásig minden megtalálható felületén. A cég képviselője szerint a félrevezető információk terjesztői csak saját magukat járatják le, és ők bíznak az általuk kialakított rendszerben.

A másik népszerű oldal a főként videojáték közbeni kommunikációra létrehozott Discord, amely mostanra sokkal kiterjedtebb célt szolgál. Itt bárki létrehozhat olyan szervert, amelyben különböző chatszobákat alakíthat. Mostanában ezen a platformon is egyre gyakrabban üti fel a fejét a @StopTheSteal mozgalom. A Discord képviselője úgy nyilatkozott, amint úgy látják, hogy a közösségi irányelveket megszegik, azonnal szankcionálják majd őket.

Nyitókép: Stefani Reynolds
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018