eur:
393.66
usd:
364.47
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nemzeti színű maszkot helyez egy eladó egy próbababára egy zágrábi ajándékboltban 2020. június 24-én. Horvátországban nőtt az új koronavírussal fertőzöttek száma. Vilim Beros egészségügyi miniszter szerint az új fertőzöttek számának növekedése arra figyelmeztet, hogy továbbra is óvatosnak kell lenni, de nem jelenti azt, hogy a járványhelyzet jelentős mértékben súlyosodott volna az országban.
Nyitókép: MTI/EPA/Antonio Bat

Koronavírus - Horvátországban tovább nőtt a napi új fertőzöttek száma

Szlovéniában csökkent, Horvátországban tovább nőtt az új koronavírussal fertőzöttek száma - derült ki a válságstábok vasárnapi jelentéséből.

Szlovéniában a kabinet által vasárnap közzétett adatok szerint az elmúlt 24 órában 889-cel 45 160-ra nőtt a fertőzöttek száma. Tizenkilenc beteg meghalt, a járvány halálos áldozatainak száma ezzel 550-re emelkedett. A diagnosztizált betegek közül 1125-en vannak kórházban, közülük 176-ot ápolnak intenzív osztályon.

Jelko Kacin kormányszóvivő Twitter-oldalán derűlátásának adott hangot. Mint írta, bár kevesebbet teszteltek a hétvégén, a járvány mégis lassulni látszik, ezen a héten már másodszor csökkent ezer alá a napi új fertőzöttek száma. Úgy vélte: ez a szigorú intézkedések következménye.

Szlovéniában a kormány csütörtöki döntése szerint egy hétig még érvényben marad a hat főnél nagyobb csoportosulásokra vonatkozó tilalom, valamint - néhány kivétellel - továbbra sem nyithatnak ki a nem alapvető fontosságú cikkeket forgalmazó boltok, a vendéglátóhelyek és a szállodák, valamint a fodrász- és szépségszalonok. Marad az éjszakai kijárási és napközbeni lakhelyelhagyási tilalom, és továbbra is kötelező a szájmaszk viselése mindenütt. Az oktatási intézmények - az elemi iskolák alsó tagozatos osztályai kivitelével - már október 19-étől távoktatásra álltak át. Hétfőtől ugyanakkor mindenki számára online kezdődik az oktatás.

A kormány hetente vizsgálja felül az intézkedéseket, a járványügyi adatok tükrében pedig dönt arról, enyhít-e a korlátozásokon, vagy meghosszabbítja őket.

A szomszédos Horvátországban a válságstáb jelentése szerint az elmúlt egy nap alatt 2543 új fertőzöttet azonosítottak, a járvány kezdete óta megfertőződöttek száma ezzel elérte az 67 247-et.

Az elmúlt napon újabb 42 ember halt bele a betegségbe, a járvány eddigi halálos áldozatainak száma így 794-re emelkedett. Kórházban 1396 beteget ápolnak, közülük 145-en vannak lélegeztetőgépen.

A horvát kormány egyelőre nem tervez a tavaszihoz hasonló gazdasági zárlatot és éjszakai kijárási tilalmat sem vezet be.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×