eur:
390.3
usd:
364.42
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Stefan Löfven svéd miniszterelnök a koronavírus-járvány elleni védekezésről tartott stockholmi sajtóértekezleten 2020. április 16-án.
Nyitókép: MTI/EPA/TT Hírügynökség/Ali Lorestani

Újabb európai miniszterelnök vonult karanténba

Szerdán Igor Matovic és Mette Frederiksen jelentette be, hogy otthon marad.

Önkéntesen karanténba vonult Stefan Löfven svéd miniszterelnök, mert környezetének egyik tagja találkozott egy koronavírus-fertőzött személlyel - jelentette be maga a kormányfő csütörtökön.

Az illető, aki találkozott a később pozitív tesztet produkáló emberrel, nem fertőzött, de orvosa tanácsára és a biztonság kedvéért a miniszterelnök és felesége is karanténba vonult.

"Távmunkában dolgozom. Jól vagyunk, semmilyen tünetünk nincs" - írta a 63 éves Löfven a Facebookon, hozzátéve, hogy a lehető leghamarabb teszteltetni fogják magukat feleségével.

A kormányfő éppen a héten hívta fel a figyelmet arra, hogy az ország lakosságának 70 százaléka lakik olyan régióban, amelyben az új fertőzéses esetek száma rohamosan nő.

Az újonnan fertőzöttek országos száma sorozatban rekordokat ért el a napokban, noha messze nem olyan súlyos a helyzet ott, mint Nyugat-Európa egyes országaiban. Az embereket arra kérték a svéd hatóságok, hogy ha lehet, maradjanak távol a tömegeket vonzó helyektől, csak azokkal találkozzanak, akikkel egy háztartásban élnek, és dolgozzanak távmunkában.

A 10,3 millió lakosú Svédországban eddig 138 ezer fertőzéses esetet regisztráltak, és csaknem hatezer ember esett áldozatul a vírusnak.

Szerdán derült ki, hogy fertőzött emberrel való találkozás miatt karanténba vonul a szlovák kormányfő, később pedig az, hogy Karanténba vonult a dán miniszterelnök is.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×