eur:
392.68
usd:
367.56
bux:
0
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Kötélre függeszti otthona előtt a maga készítette, ingyen elvihető szájmaszkokat Janet Tesoriero ausztrál asszony (b) South Melbourne-ben 2020. július 27-én. Victoria államot elérte a koronavírus-járvány második hulláma, július 27-én 10 halálesetet jelentettek, ami a legnagyobb napi halálozási szám a koronavírus-járvány kezdete óta. A megbetegedéseket főleg munkahelyi megfertőződések láncolata okozza, illetve nagy az idősotthoni megfertőződések aránya. Victoriában két hete mindenkinek maszkot kell viselnie otthonán kívül, az államot karanténba zárták Ausztrálián belül.
Nyitókép: MTI/EPA-AAP/Daniel Pockett

Itt egy nagy fehér folt a világ járványtérképén

Ausztráliában Victoria államot tartják a legfertőzöttebb résznek, a helyi miniszterelnök épp elhalasztotta a melbourne-i lazítást, erre a napi 15 ezer tesztből egy sem lett pozitív.

Egyetlen újabb koronavírus-fertőzéses eset és haláleset sem történt az elmúlt 24 órában a járvány által leginkább sújtott ausztráliai Victoria államban, amire június 9. óta nem volt példa – közölték hétfőn a helyi hatóságok.

A bejelentés egy nappal az után történt, hogy Daniel Andrews victoriai miniszterelnök elhalasztotta az augusztus eleje óta vesztegzár alatt lévő ötmilliós victoriai főváros, Melbourne megnyitását, miután felmerült a gyanú, hogy a város északi peremén újabb járványgóc alakult ki. A környéken azonban

mintegy 15 ezer embert teszteltek, és minden esetben negatív volt az eredmény.

Andrewsra nagy nyomás nehezedett a melbourne-i zárlat miatt az üzleti szféra, de még a szövetségi kormány részéről is, tartottak ugyanis attól, hogy ez késleltetni fogja az ország egészének gazdasági talpra állását. A múlt héten valamelyest enyhítettek a vesztegzáron, így 25 kilométeres körzetre növelték az ötkilométeres kiutazási korlátot. A hétvégére ígértek újabb, jelentősebb lazítást, amelyet Andrews végül elhalasztott.

A járvány miatt az ausztrál gazdaság hét százalékkal zsugorodott a második negyedévben, ami a legnagyobb csökkenés volt 1959 óta, amikor elkezdték mérni a gazdaság teljesítményét. A munkanélküliség júliusban 22 éves csúcspontra, 7,5 százalékra emelkedett az üzleti élet leállása és a belső államközi határok lezárása miatt.

Ausztráliában eddig 27,5 ezer fertőzést regisztráltak, sokkal kevesebbet, mint más fejlett országokban. A fertőzés miatti 905 haláleset kilencven százaléka Victoria államban történt.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Izrael bejelentette, hogy nem hagyja válasz nélkül Irán tömeges drón- és rakétatámadását. Dél-Libanonban már meg is ölték a Hezbollah néhány fontos parancsnokát, de lehet, hogy Jeruzsálemben ennyivel nem fogják beérni. Szakértők most azt találgatják, vajon hogyan vághatna vissza Izrael a határaitól több mint ezer kilométerre lévő Iránnak.

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×