eur:
393.77
usd:
369.14
bux:
65747.29
2024. április 23. kedd Béla
Szájmaszkok száradnak egy csónakban a Tel-Aviv közelében lévő jaffai kikötőben 2020. október 6-án, a koronavírus-járvány miatt elrendelt kijárási korlátozások idején.
Nyitókép: MTI/AP/Oded Balilty

Egy szappanoperahős esküvőjén több mint százan megfertőződtek

Mexikóban a 300-an voltak ott a színész és egy gazdag üzletember lányának lagziján. Nem volt jó ötlet.

Feltehetőleg megfertőződött a koronavírussal több mint száz ember egy esküvőn a hónap elején Mexikóban – közölték a hatóságok.

Egy szappanoperahős és egy gazdag üzletember lánya kelt egybe az ország északnyugati részén, az amerikai határnál lévő Mexicali városban. A násznép körülbelül 300 fős volt – közölte Baja California álam egészségügyi minisztere. A hatóságok ismeretei szerint

a vendégek nem viseltek maszkot, és az elején nem mérték meg a testhőmérsékletüket,

de egyébként sem lehetett volna ilyen nagy létszámú eseményt szervezni a járvány jelenlegi mexikói óvintézkedései mellett. Vizsgálják, hogy volt-e olyan a vendégek között, aki eleve fertőzöttsége tudatában vett részt az ünnepségen, mert ha igen, ez bűncselekménynek számít jelenleg.

Baja California állam fertőzöttjeinek fele, 21 800 ember Mexicaliban lakik. Az egész országban már csaknem egymillió fertőzéses esetet tartanak számon, és ebből 86 300-an haltak meg.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×