eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Kombókép különféle szájmaszkokat viselő genovai lakosokról 2020. április 16-án, a koronavírus világjárvány idején. Olaszországban 165 155-re nőtt a koronavírussal fertőzöttek száma, 21 645-en életüket veszítették.
Nyitókép: MTI/EPA-ANSA/Luca Zennaro

Két határkövet is átlépett most a világjárvány

Az egyiket a fertőzöttek, a másikat a gyógyultak számában. Mindkét "rangsorban" ugyanaz a négy ország áll az élen, csak a sorrend más.

Hétfőre virradóra átlépte a 40 milliót a koronavírussal fertőzöttek számát tekintve világszerte - derül ki a Worldometers adataiból.

Egymilliónál többen fertőződtek meg eddig az Egyesült Államokban (8,4 millió ember), Indiában (7,6 millió), Brazíliában (5,2 millió) és Oroszországban (1,4 millió), de Latin-Amerika és Európa országai vannak egyébként is az élmezőnyben.

A gyógyultak száma viszont szintén kerek számot lépett át vasárnap éjszaka: már 30 milliónál is többen vannak a világban.

A gyógyult polgárok száma szerinti rangsort viszont nem az Egyesült Államok (5,5 millió) vezeti, hanem India (6,7 millió), mögöttük viszont ugyanúgy Brazília (4,7 millió) és Oroszország található (1,1 millió).

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×