eur:
393.62
usd:
364.77
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Alexander Schallenberg osztrák külügyminiszter az európai uniós tagállamok külügyminisztereinek az iráni-amerikai konfliktus miatt tartott rendkívüli brüsszeli ülésén 2020. január 10-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Stephanie Lecocq

Megfertőzte a koronavírus az osztrák külügyminisztert is

Alexander Schallenberg osztrák külügyminiszter is megfertőződött a koronavírussal - közölte szombaton Bécsben a külügyi szóvivő.

A tájékoztatás szerint a tárcavezető "feltehetően" az EU-tagállamok külügyminisztereinek hétfői luxemburgi találkozóján kaphatta el a fertőzést.

Pénteken Sophie Wilmes belga külügyminiszter közölte, hogy önkéntes karanténba vonul, mert koronavírus-fertőzésre utaló tünetei vannak.

Az osztrák külügyminiszternek nincsenek tünetei. Schallenberg szerdán részt vett az osztrák kormány ülésén, ahol mindenki a szájat és az orrot eltakaró maszkot viselt. Ennek ellenére elővigyázatosságból szombaton az összes kormánytagon elvégzik a koronavírus-tesztet - közölte a bécsi külügyi szóvivő.

Letesztelik továbbá a külügyminisztérium és az osztrák parlament mindazon munkatársait, akikkel a miniszter a héten közvetlen kapcsolatba került.

Schallenberg összes jövő heti programját lemondták, így a hétfőre tervezett londoni utat, a keddi koppenhágai hivatali látogatást, valamint a görög és a ciprusi hivatali partnereivel csütörtökre és péntekre tervezett találkozót.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

A lelki álomkórtól óv Ferenc pápa a keresztút meditációjában

Az elnyomástól és igazságtalanságtól megalázott Krisztusok, a háború őrültsége miatt mosolyukat vesztett gyermekek és a bántalmazást elszenvedő nők a főszereplői a nagypéntek esti keresztút állomásain elhangzó meditációknak, melyeknek szövegét első alkalommal Ferenc pápa írta.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×